Halkın Hukuk Bürosu’nda 4’ü avukat 7 gözaltı

AKP rejimine bağlı polisler Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına yönelik bir operasyon düzenledi, 4’ü avukat 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Halkın Hukuk Bürosu’na (HHB), sabah saatlerinde polis baskınına maruz kaldı.

Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabını üzerinde yaptığı açıklamada, baskında 7 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, bu operasyonun yargı reformundan sonrasına denk gelmesine dikkat çekti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Feyzioğlu'nun alkışlamaktan ellerinin aşındığı yargı reformu meyvelerini veriyor. Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan baskında avukatlarımız Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede ve Ebru Timtik, avukat arkadaşımızın kardeşi Özhan Aslan, büromuz sekreteri Gülser Sarıgül ve müvekkilimiz Kamile Kayır gözaltına alınmıştır.

İstediğiniz kadar kırın dökün bizi gözaltına almakla tutuklamakla tehdit edin, boyun eğmeyeceğiz vazgeçmeyeceğiz. Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, arkadaşlarımıza özgürlük istemekten, Barkın'a sağlık hakkı ve özgürlük istemekten vazgeçmeyeceğiz.

Bizi gözaltılarla tutuklamalarla cezalarla yıldıramadılar şimdi çalışma ve yaşama alanımıza saldırıyorlar. Bu kaçıncı baskın... Öfkemiz artar yeniden güç toplar daha sıkı mücadele ederiz o olur. Başka da bir şey olmaz.”

Gözaltı gerekçesi ve gözaltına alınanların nereye götürüldüğü konusunda bilgi alınamadı.