Hatay’da Efrin işgaline ‘hayır’ diyenler gözaltına alındı

Hatay’da ‘Efrin savaşına hayır" diyen siyasetçiler, sendikacılar ve insan hakları örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Efrin’e yönelik saldırıların en yoğun hissedildiği Hatay’da sabah saatlerinde çok sayıda eve polis baskın düzenledi. HDP eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde yapılan baskınlarda evler didik didik aranırken, çok eşyaya da el konuldu. Gözaltı gerekçesinin Efrin operasyonuna karşı yapılan açıklamalar olduğu ileri sürüldü.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Eşbaşkanları Sultan Başaran ve Kerem Nalbant, HDP Samandağ İlçe Eşbaşkanı Adnan Eryılmaz, HDP Defne İlçe Eşbaşkanı Mithat Miroğlu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Eşbaşkanı Hülya Kavuk, İHD Hatay Şube Başkanı Mithat Can, DİSK Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, HDP yöneticileri Dilek Daplan ve Seher Cevheroğlu, Avukat Çetin Sakallı.

Gözaltına alınanların içinde yer aldığı Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri, Efrin'e yönelik operasyona karşı 22 Ocak'ta açıklama yapmıştı.