Hava Savunma Birlikleri ilk şehidini verdi

HPG, Şehit Delal Amed Hava Savunma Birlikleri’nin ilk şehidi verdiğini belirterek, "Doğa yoldaş, 12 Temmuz'da Heftanin’e bağlı Şehit Berivan Tepesi’ne yönelik bomba yüklü hava aracıyla eylem gerçekleştirmiş, eylem esnasında şehadete ulaşmıştır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklaması şöyle:

"12 Temmuz günü Heftanin’de hava aracı ile işgalci TC ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemde Doğa Zilan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Doğa yoldaşımız Şehit Delal Amed Hava Savunma Birlikleri’nin ilk şehidi olarak tarihimize geçmiştir. Şehadete ulaşan Doğa Zilan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Doğa Zilan
Adı Soyadı: Hediye Çerçi
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Perihan – Eşref
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2020 / Heftanin

Serhad’ın asi topraklarından, direniş ve kahramanlık tarihinden özünü alan Doğa Yoldaş 1994 yılında Muş’un Bulanık ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede büyüyen Doğa Yoldaş, Geliye Zilan ve Agıri’nin öfkesiyle benliğini yoğurmuş ve halkının mirasına sahip çıkmıştır. T.C faşist devletinin Kürdistan üzerindeki kirli politikaları sonucu 2008 yılında ailesiyle metropole göç etmiştir. Sistemin okullarında okumamış, emekçi ve toprağına bağlı özünü koruyarak büyümüştür. Metropollerde düşmanın Kürt gençlerini asimile ederek gerçekliğinden koparma politikalarına karşı Doğa Yoldaş yüzünü özgür dağlara dönerek öfkesini haykırmıştır. 2015 yılında Kobane direnişi sürecinde Önder APO’nun seferberlik çağrısına katılımıyla cevap vererek daha en baştan Önderlik ve şehit yoldaşlarına bağlılığını ortaya koymuştur.

Katıldığı ilk günden şehadet mertebesine ulaşıncaya kadar ekseni her zaman Önderlik ve şehit yoldaşların hayallerini gerçekleştirmek olmuştur. Bu temelde hiçbir şeyi önünde engel görmeyerek kendini her açıdan geliştirmiş, duruşu ve katılımıyla ezberleri bozmuş, fedaice bağlılığın timsali olmuştur. Gözlerindeki intikam ateşiyle düşmanı yakan ve her yoldaşının yüreğini bu ateşle ısıtan Doğa Yoldaş, yaşam duruşuyla eylemdeki başarısını önceden belirlemiştir. Önder APO’nun “Zilan bizim komutamız, biz de O’nun emir erleriyiz.”  Şiarıyla adı gibi Doğa ve Zilan çizgisinde zafere gözünü dikerek çağın tekniği karşısında demokratik modernite gerillası duruşunu ortaya koymuştur. PKK’nin özgür kadın ve özgür yaşam ilkelerinde keskin ve net duruşuyla adanmış fedai ruhun militanı olmuştur.

Örgütün verdiği emekleri düşman karşısında pratikleştirme iddia ve kararlılığı her zaman önde olan Doğa Yoldaş, son olarak düşmanın Kürdistan topraklarını işgali karşısında cevapsız kalmamış, sürecin taktik ve stratejisi O’nda vücut bulmuştur. Bu temelde  12 Temmuz gecesi Heftanin’e bağlı Şehit Berivan Tepesi’ne yönelik bomba yüklü hava aracıyla başarılı bir eylem gerçekleştirmiş, eylem esnasında şehadete ulaşmıştır.

Başta Doğa yoldaşın değerli ailesine ve yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, bizler de Doğa Yoldaş’ın ardılları olarak O’nun düşman karşısında kararlı, iddialı ve en son ana kadar intikam ve zafer dolu ruhuyla bizlere devrettiği mücadeleyi daha da büyütecek, düşmanın kalbinde patlayan binlerce Doğa ve Zilan olarak varolacağımızın sözünü veriyoruz."