HDK-A’dan Ayhan için başsağlığı mesajı

Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan’ın yaşamını yitirişine ilişkin açıklama yapan HDK-A, “Üzgünüz çünkü, bir yoldaşımızı daha yitirmenin acısını ve boşluğunu yaşıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi – Avrupa (HDK-A) Eş Sözcüleri Esra Asiye Güden ve Demir Çelik, Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan’ın vefatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Kürt halkının onurlu evladı, yoldaşımız HDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan’ı yitirmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sevgili yoldaşımız İbrahim Ayhan’ın, dün Çarşamba gecesi Hewler'de (Erbil) geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini yitirdiği haberini almış bulunuyoruz” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Başta Kürt halkı, ailesi, partisi HDP ve biz yoldaşları gelmek üzere, Türkiye halklarına, ezilenlere bir canını, kararlı bir mücadele insanını yitirdiğimiz için başsağlığı ve metanet diliyoruz.

Üzgünüz çünkü, bir yoldaşımızı daha yitirmenin acısını ve boşluğunu yaşıyoruz!

Öfkeliyiz çünkü, yoldaşımızın hayatını kaybetmesini normal bir ölüm olarak görmüyoruz!

Öfkeliyiz çünkü, faşist diktatör Erdoğan’ın emriyle yoldaşımızın milletvekilliği düşürülmüş ve hakkında açılan davalar ve verilen hapis cezaları nedeniyle memleketini, ailesini ve mücadele ettiği alanı terk etmek zorunda bırakılmıştır!..

Öfkemiz bir yoldaşımızın daha memleketinden, ailesinden, sevdiklerinden uzakta hayatını yitirmesinedir!..

Öfkemiz faşizme, Saray-AKP iktidarının baskı ve zulüm politikalarına, yoldaşlarımıza halklarımıza yaşattığı işkenceleredir!..

Öfkemiz genç yaşta ve yaşamının en verimli zamanında sevgili yoldaşımız İbrahim Ayhan’ı ailesinden ve bizlerden alan ölümedir!..

Bir kez daha yoldaşımızın eşi Rezan Ayhan ve çocuklarına, ailesine, Urfa halkına, partisi HDP’ye, Kürt halkımıza ve Türkiye halklarına baş sağlığı ve metanet dilerken, onun bıraktığı yerden mücadeleyi omuzlayacağımıza, özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağımıza söz veriyoruz...”