HDP adayları: AKP seçim yaklaşırken kaos peşinde

HDP adayları, Suruç’ta AKP’lilerin HDP'ye saldırısı ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine tepki göstererek, "Kaos yaratmak isteyen AKP’nin iktidarına son vereceğiz" dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayının saldırısı sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul adayları Züleyha Gülüm ve Rıdvan Öztürk, ajansımıza konuştu. Duruma tepki gösteren adaylar, AKP’nin seçim ortamını kaos ortamına çevirmek istediğini ve HDP’nin baraj altında bırakılması için özel bir çaba olduğunu belirttiler.

'AKP’NİN KAYBETMEMEK İÇİN YAPMAYACAĞI ŞEY YOK!'

“Erdoğan'ın uzun bir süredir Kürtlere yönelik söylemlerinin sonucudur Suruç katliamı” diyen Öztürk, iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basına kapalı bir ortamda katılımcılara yaptığı konuşmayı hatırlattı. Öztürk devamında, “Erdoğan, HDP üzerinde farklı çalışılması gerektiğini belirterek aslında HDP'ye oy veren seçmeni tehdit etti. Bugün Malatya, Kocaeli ve ardından Suruç'ta yaşanılanlar bu konuşmadan bağımsız olarak ele alınmamalı. AKP, HDP’nin barajı aşması halinde kaybedeceğini çok iyi biliyor ve kaybetmemek için yapmayacağı şey yoktur” şeklinde konuştu.

'KAYBEDECEKLER'

AKP’nin bu tarz provokasyonlara ağırlık vereceğini kaydeden Öztürk, halkın bu konuda dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. “Kendi iktidarlarının devamı için yapmayacakları şey yoktur” diyen Öztürk, “Ancak biz biliyoruz ki 24 Haziran'da iktidarı kaybedecekler ve ne yaparlarsa yapsınlar hak hukuk adalet , demokrasi, eşitlik mücadelesinden geri adım atmayacağız. Biz barajı aşacağız, AKP sular altında kalacak. Ve elbette yaptıkları her şeyin hesabı sorulacak. Gençler, genç kadınlar AKP’nin iktidarına son verecek” dedi.

'BASIN OLAYI ÇARPITIP KIŞKIRTAN BİR DİL KULLANIYOR'

Gülüm ise, Suruç’taki saldırının asıl hedefinin HDP olduğunu belirtti. Yaşamı yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini söyleyen Gülüm, “Kendi adımıza bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması için partimize düşen sorumlulukları üstlendiğimizi ve üstleneceğimizi belirtmek isterim. Saldırı HDP’ye yönelik olmasına rağmen yandaş basında aynı ağızdan, aynı yerden talimat alınmışçasına tek bir dille AKP’ye yapılan bir saldırı gibi gösteriliyor. Kışkırtan bir dil kullanıyorlar ve bu dil Türkiye halklarının geleceği açısından karanlık bir noktaya götüren bir noktada duruyor” diye konuştu.

'AKP, BÖLME, PARÇALAMA, KAOS ÇIKARMA DERDİNDE'

AKP’nin gerilim ortamı yaratmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Gülüm, Suruç’taki saldırıyı provokasyon olarak değerlendiğini ve AKP’nin oy devşirme çalışması olduğunu söyledi. Gülüm, diğer seçimlerde de sürekli buna benzer olayların yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Daha önceki süreçlerde gerilimden beslenen iktidar, bugün de bu politika üzerinden seçim sürecini götürmeye çalışıyor. Seçim güvenliğini ortadan kaldırmaya, baskıları artırmaya, insanların iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Bizim açımızdan asıl olan insan hayatıdır. Hiçbir yurttaşımızın seçimden kaynaklı hayatını kaybetmesinden yana değiliz, olmadık da. Hayatlar seçimlerden çok daha önemlidir. Bütün saldırılar iktidarın bölme, parçalama, kaos çıkarma girişimidir.”