HDP Bingöl hedefini büyüttü

HDP’nin Bingöl adayları, yoğun bir tempoyla seçim çalışmasını sürdürüyor. Halkın ilgisinden memnun olan HDP’nin hedefi, oy oranını ikiye katlamak.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bingöl seçim çalışmaları yoğun geçiyor. HDP’nin hedefi, oy oranını ikiye katlamak.

HDP Bingöl milletvekili adayları Erdal Aydemir, Nihat Aksoy, Şefika Doğan ile il ve ilçe örgütlerinin çalışmaları sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar devam ediyor. Gün içerisinde esnaf ve köy ziyaretlerinin yapıldığı kentte, Ramazan ayı nedeniyle iftar programları düzenleniyor. Adaylar, iftarın ardından da ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bingöl’de de HDP’nin seçim çalışmaları polisler tarafından sürekli izleniyor.

MA’nın izlenimine göre kentin farklı noktalarında açılan seçim bürolarının yanı sıra anons araçlarından gün boyu kent merkezi, ilçeler ve köylerde Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın konuşmaları dinlettiriliyor. Bingöl’de HDP, CHP, İYİ Parti, MHP ve AKP’nin çarşı merkezinde bulunan seçim büroları birbirine çok yakın. İftardan sonra çarşıya inen halk, en fazla HDP seçim bürosuna ilgi gösteriyor.

ALEVİLER KORUCU KÖYLERİNE

Bingöl’de de en büyük kaygı, sandık güvenliği. Sandık güvenliğinin sağlanmasında endişelerini gizlemeyen HDP’liler, seçim gününde aksamaların ortaya çıkmaması için organize bir şekilde tedbirler almaya çalışıyor. Bir diğer konu ise YSK’nın almış olduğu sandık taşıma kararı. Kırsal köylerde yaşayan Aleviler, 24 Haziran seçimlerinde korucu köylerine taşınan sandıklarda oy kullanacak. HDP, sandıkları taşınan köyler için araçlar ayarlayarak katılımın diğer seçimlerle aynı oranda olması için uğraşıyor.

AKP’NİN MİADINI DOLDURACAĞIZ

HDP’nin Bingöl 1. Sıra Milletvekili Adayı Erdal Aydemir, kentte yürüttükleri seçim kampanyası hakkında ANF’ye bilgi vererek, Bingöl halkının hiçbir dönemle kıyaslanmayacak şekilde özellikle Kürt sorununun barışçıl ve eşitlikçi temelde çözüme kavuşturulması açısından muazzam bir kararlılık içerisinde destek sunduğunu söyledi. Aydemir, şunları belirtti: “Bingöl halkının bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız kent genelinde mahalle komisyonları tarafından ev ev ziyaretler gerçekleştirilerek yürüyor. Bingöl halkımızda hak, hukuk, adalet, barış ve eşitlik için bir kararlaşma söz konusu. Eminiz ki 24 Haziran’da bu zulme ve tek kişinin mutlak yönetimine bir son verilecek. Hırsızlık, yolsuzluk ve din sömürüsü kaybedecek. Barış ve eşitlik kazanacak. Çünkü biz yürüttüğümüz çalışmadan da görüyoruz; özellikle gençliğin bize yaklaşımı çok olumlu. Seçim kampanyamıza destek sunuyorlar. El ele vererek 24 Haziran’da AKP’nin miadını dolduracağız.”

HDP’DEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Bingöl 2. Sıra Milletvekili Adayı Nihat Aksoy ise KHK ile işinden atılmış bir kamu emekçisi. Aksoy, HDP’den aday olma gerekçesini AKP’nin zulmüne uğrayan birinin başka bir şansının olmamasına bağlıyor. “Bununla beraber Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümüne katkı sunmak için HDP’yi tercih ettim” diyen Aksoy, şunları kaydetti: “Yıllarca insan hakları derneklerinde Kürt sorununun çözümü için emek vermiş, devletin ve iktidarların zulmünü çok yakından bilen birisi olarak mazlumların yanında bir nebzede olsa yer almak için HDP’den aday oldum. Özellikle 30 Mayıs’tan beri Karlıova’da seçim çalışması yürütüyorum. Her köyü, mezrayı ve evi tek tek gezerek insanlarımızın ayaklarına gidiyoruz. Halkımız bizleri bağrına basıyorlar. Ama AKP’liler bizim ayaklarına gittiğimiz insanlarımızı köy meydanına kendi ayağına çağırarak onlara propaganda yapıyor.”

3 ADAYIMIZI DA GÖNDERİRİZ

HDP Bingöl 3. Sıra Milletvekili Adayı olan Şefika Doğan, HDP’nin kadınların partisi de olduğunu hatırlatarak, şunları paylaştı: “Seçim çalışmalarını yürütürken Bingöllülerin bize karşı çok pozitif bir yaklaşımları var. İnşallah bu yaklaşımla üç adayımızı da Meclis’e göndereceğiz. Kadınların da özellikle bana karşı tavırları çok olumlu oluyor. Beni kendinden biri olarak görüyorlar. Ayrıca şaşıranlar da oluyor. ‘Bir ev hanımı nasıl olur da vekil olur?’ diyorlar. Biz de eğer HDP ise olabilir diyoruz. Çünkü HDP kadınların da partisidir.”