HDP’den Amed ve Ağrı’da seçim çalışmaları

Seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarını sürdüren HDP, il ve ilçelerde seçim büroları da açmaya devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediye eşbaşkan adayları halkla bir araya gelerek çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapıp halkın sorunlarını dinliyor. Bugün de birçok merkezde halk buluşmaları gerçekleşti.

AMED

ÇINAR: HDP’nin Çınar Belediye eşbaşkan adayları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Eşbaşkanlara, HDP ilçe örgütü yöneticileri ve çok sayıda kişi eşlik etti. Ziyaret kapsamında Aşağı Konak (Xanikê), Demirölçek (Kelê), Yaprakbaşı (Barê) köylerindeki yurttaşları ziyaret eden HDP’liler, halkın taleplerini dinledi. Coşkuyla karşılanan HDP’liler, yurttaşlardan seçimlerde kendilerine oy isteyerek ilçeyi halk birlikte yöneteceklerini söyledi.

BİSMİL: HDP’nin Bismil Belediyesi eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, seçim çalışmaları kapsamında halkı ziyaret etti. Eşbaşkanlara, çok sayıda kişi ile HDP Bismil İl yöneticileri eşlik etti. Ziyaret kapsamında HDP’liler, ilçede bulunan tekstil atölyelerindeki emekçileri ve esnafı ziyaret etti. Eşbaşkanlar, yarın ilçede açılacak partilerinin seçim irtibat bürosuna yurttaşları davet etti.

AĞRI

DOĞUBAYAZIT: Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eşbaşkan adayları Ağrı'nın ilçelerinde halkla bir araya geldi. HDP Ağrı milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Abdullah Koç ile Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdurrahman Doğar ilk önce Doğubayazıt ilçesinde seçim bürosunu açtı. İlçe girişinde konvoy mitinge dönüşen büro açılışında 31 Mart'ın önemine vurgu yaptı.

DİYADİN: Doğubayazıt'ın ardından Diyadin'e geçen HDP'li vekiller, İlçede HDP yönetimi ile Diyadin adayları Betül Yaşar ve Evren Demir tarafından karşılandı. Çok sayıda kişinin katılımı ile büro açılışını yapan adaylar, büyük ilgi gördü. Açılışta konuşan HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran'da sandıklara giderek iradenizi ortaya koydunuz. Eminiz 31 Mart'ta da sandıklara giderek atanan kayyumlara cevap vereceksiniz. Ve diyeceksiniz ki kayyum atamalarıyla irademize asla sahip olamayacaksınız" dedi.

Miting havasında geçen açılışın ardından HDP'liler Taşlıçay ilçesine hareket etti.

TAŞLIÇAY: Taşlıçay ilçe girişinde halk tarafından zafer işaretleriyle karşılanan HDP'liler, seçim bürosunun önüne bekleyenleri selamladı. Taşlıçay Belediyesi Eşbaşkan Adayı Derya Oğul, "31 Mart seçimlerinde kayyum atanan 4 belediye ile Taşlıçay belediyesini almaya emin adımlarla geliyoruz. Yani bizim olanı almaya geliyoruz" sözleriyle halka seslendi.