HDP Eş Başkanları Kocaeli ve Adana'da halkla buluştu

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, beraberindeki heyetle Kocaeli’nde HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de Adana'da STÖ'lerle bir araya geldi.

Dilovası'nda halk buluşmasında konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, seçimleri boykot ederek meydanı AKP ve MHP'ye bırakmanın ülkedeki insanlara büyük haksızlık olduğunu belirtti. Buldan, "Bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, erken seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra HDP eski Eş Başkanı Serpil Kemalbay ile HDP MYK, PM ve Kadın Meclisi üyelerinin de yer aldığı heyet Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Dayanışma Akademisi'ni (KODA) ziyaret etti. Heyet, KODA ve Eğitim Sen ziyaretlerinin ardından Dilovası'na geçerek, halkla bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "AKP'nin başta Kürtler olmak üzere Türkiye halklarına yönelttiği baskı ve şiddeti örneğini Dilovası'ndan görüyoruz. Türkiye'nin her yerinde emek mücadelesi veren, siyaset yapmaya çalışan her kesime, yaşamın her alanında ciddi bir baskı politikası var. İktidarda, 'Ya benim gibi olacaksın ya da sana bu ülkede yaşama hakkı tanımıyorum' diyen bir zihniyet var. Diğer taraftan bir iktidarın kölesi olmayan, onurlu bir halk var. İşte bu onurlu halk sadece Kürtler değil, bu ülkede yıllardır zulüm gören, sesi kesilmeye çalışılan ve hiçbir hakkı tanınmayan Alevisi, Süryanisi, Ermenisi, kadını, genci var. Kürtler, Ermeniler, Alevi toplumu, tüm kesimler hakkını talep ediyor" şeklinde konuştu.

BULDAN: SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ

Buldan son olarak şunları söyledi: "Seçimleri boykot ederek meydanı AKP ve MHP'ye bırakmak bu ülkede yaşayan insanlara büyük haksızlıktır. Meclise bedel ödeyerek girdik. 7 Haziran seçimleri bunun bir örneğidir. 24 Haziran'da da her türlü engellemelerine rağmen onları yeneceğimizin sözünü veriyoruz. 24 Haziran, Türkiye açısından önemli bir tarihtir. Bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz."

Heyet Dilovası'nın ardından günün son programını gerçekleştirmek üzere Gebze'ye geçti.

TEMELLİ: ÖZGÜR BİR ÜLKE İSTİYORSAK HEP BERABER YAPACAĞIZ

Adana’da STK’larla bir araya gelen HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve beraberindeki heyet ile seçim çalışmaları kapsamında Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Şirin Park Otel’de Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ile bir araya geldi. Salona “İnadına özgürlük inadına HDP” ve “İnadına barış inadına HDP” pankartları asıldı.

Temelli “Önümüzdeki 65 gün önemli ve kritik bir süreç olacaktır. Bu dönemde gücümüzü birleştirmek önemli olacaktır. HDP kendisi bir ittifak patisidir zaten, bu açıdan 5 yıllık bir geçmişimiz var. Bu 5 yıllık geçmişimizdeki başarımız bu buluşmalar sonucunda gerçekleşmiştir. HDP’ye yönelik bir saldırı olduğunda öncelikle ‘siz önce Türkiye partisi olun’ diyorlar. Biz zaten Türkiye partisiyiz. Hiçbir ayrımcılığı sözümüzün içine taşımayız. Anayasa değişikliği tek adam rejimini dayatan ve faşizmi kurumlaştıran bir değişiklikti. Bu tüm Türkiye değişikliği ile çelişen bir sistem, tekçiliği dayatan halkların arasına düşmanlığı yayan bir yılı geride bıraktık. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimleri önemli bir fırsattır. Bu seçimden sonrada mücadelemiz devam edecektir. Gerçek anlamda bir demokrasinin gelmesi için mücadelemiz olacaktır. Ancak 24 Haziran seçimi gerçek demokrasinin gerçekleşmesi için önemli bir eşiktir” dedi.

‘ORTAK ADAY OLABİLİR’

Ekonominin demokratikleşmesi sağlanmadığı sürece siyasetin demokratikleşmesinin mümkün olmayacağını belirten Temelli, “Ekonominin demokratikleşmesi için yerel yönetimlerin demokratikleşmesi gerekiyor. Buna tahammül edemeyen iktidar bugün tüm belediyelerimize kayyum atamıştır. Talan zihniyeti böyle bir şeydir. Yollar, köprüler, termik santraller ile ilgili yanlış politikaları ve tüm bunların yetmemesinin nedeni bunlardır. Doğamızı ekonomimizi kaybetmememiz için bu seçimleri kazanmamız gerekiyor. Her gün bu ülkenin tüm değerlerini tahrip eden iyi giden şeyleri bozan bir anlayışa sahip bir iktidar ile karşı karşıyayız. Kirli pazarlığın adayı bellidir. Bunun karşısında nasıl bir aday olur denilince muhalefet bu konuda herkes kendi adayı ile birlikte gidebilir. Fakat eğer ikinci tur olursa, o zaman çıkaracağımız adayın bu toplumun tüm değerlerine sahip çıkan bir aday olarak belirlemek önemli olacaktır. Amasız lakinsiz bir aday olabilir. Bunu çeşitli siyasi partiler ile hem bileşenlerimiz hem de bileşenlerimiz dışındaki partiler ile bir aday gösterebilir. Madem Türkiye partisiyiz, o zaman bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Yeter ki bizle buluşmaya gelenler demokratik ilkelerin altını doldursun ve bizimde hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak gelsin. Madem bu önemli bir milletvekili seçimleri birinci torda parlamento dağılımı önemlidir. Biz HDP olarak çok daha güçlü girmeyi önemsiyoruz. Biz bundan önce 7 Haziran’daki gibi en az 80 milletvekili ile geri dönmeyi istiyoruz. Tüm şaibelere rağmen oyumuza sahip çıkmayı önemsiyoruz. Tüm partileri oylara ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.