HDP: GABB'dan çekilmedik, gasp edildi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, "GABB'dan çekilmedik, GABB gasp edildi" dedi.

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Salim Kaplan, "HDP’li belediyeler GABB’dan çekildi” haberlerine ilişkin bugün açıklama yaptı.

'KAYYUM KENDİSİNİ ATADI'

Kaplan, yazılı açıklamasında, kayyum gasplarına dikkat çekerek, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kayyumu, kendisini GABB (Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği) başkanlığına da atamıştır" dedi.
Kaplan, kayyumun, yerine vali yardımcısını görevlendirdiği ve burada yapılan toplantıda vali yardımcısının, “ben devletim, size burada seçim yaptırmayacağım” dediğini ve saatlerce kürsü işgalinde bulunduğunu belirtti.

'HDP'LİLERİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ'

"İkinci toplantıda ise HDP belediyelerine yönelik kayyum uygulamalarının ardından, kayyumlardan oluşan bir GABB toplantısına katılımın doğru olmayacağından yola çıkılarak HDP’li üyelerin toplantıya katılım göstermemesi fikri öne çıkmıştır" diyen Kaplan, şöyle devam etti: "Kayyumcu akıl hortlamış ve GABB’da seçilmiş 70 HDP’li üyenin üyeliği düşürülmüş ve yerlerine memurlar atanmıştır. (...) HDP - Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu olarak belediyelerimizin GABB’dan çekilmesine yönelik bir kararımızın bulunmadığını ifade etmek isteriz."