HDP Hakkari, Mardin ve Kocaeli'de de startı verdi

HDP, seçim çalışmalarına Hakkari, Mardin ve Kocaeli'de de başladı.

HAKKARİ

Baskın seçim karının ardından çalışmalarını hızlandıran Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütleri, HDP binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. DBP ve HDP üye ve yöneticilerinin bulunduğu, çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda HDP İl Eş Başkanı Nazmi Coşkun kısa bir konuşma yaptı. Coşkun, şunları söyledi: 

"Partili arkadaşlarımızla aldığımız toplantıyla hem seçim startını vereceğiz hem de komisyonlarımızı kurup bundan sonra yoğun bir şekilde seçim çalışmalarımıza başlayacağız.

Buna ilişkin tüm arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaları sürdüreceğiz. Seçimin Haziran ayına denk getirilmesi çok iyi oldu. AKP’nin bunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki, biz HDP olarak her zaman Haziran ayında AKP’yi sandıklara gömüyoruz. Bu seçimimizde de ha keza aynı şekilde hükümeti iktidardan düşürüp sandıklara gömeceğiz."

MARDİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü ve bileşenleri yaptıkları basın toplantısı ile seçim çalışmalarının startını verdi. HDP Mardin il binasında gerçekleştirilen toplantıya HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin il eş başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra HDP meclis üyeleri Nazım Kök ve Zübeyde Zümrüt katıldı.

HDP Mardin İl Eş Başkanı Ali Sincar, 24 Haziran Pazar günü yapılması planlanan seçimlere dönük hazırlık çalışmalarını açıkladı. Sincar, 27 Nisan’da Mardin iline gelecek olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılımı ile gerçekleştirilecek ziyaretler ile seçim startını vereceklerini bildirdi. 

KOCAELİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, baskın seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in ardından Kocaeli'ye geldi. Aralarında HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra HDP MYK, PM ve Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu heyeti, Körfez girişinde HDP Kocaeli il ve ilçe örgütü karşıladı. Çok sayıda araçla karşılanan heyet, buradan HDP Kocaeli il binasına geçti.

Gün boyu Kocaeli'nde olacak olan Buldan ve beraberindeki heyet, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek. Ardından Dilovası İlçe Örgütü'nü ziyaretinin ardından, akşam saatlerinde ise Gebze'de bulunan Star Düğün Salonu'nda halk toplantısı düzenleyecek.