HDP: Halkevleri'ne saldırı tasfiye girişiminin parçası

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Halkevleri yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, bunun, 'tasfiye girişiminin parçası' olduğunu belirtti. 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Halkevleri yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DEMOKRATİK YAPILARI BERTARAF ETMEK İSTİYORLAR'

AKP iktidarının Halkevleri’ne yönelik saldırısının, demokratik muhalefeti tasfiye girişiminin bir parçası olduğuna dikkat çeken Başaran, "Parlamento içindeki ve dışındaki tüm muhalifleri ve demokratları düşman hukuku uygulayarak sindirmeye çalışan AKP-MHP ittifakı, yaklaşan yerel seçimlerdeki muhtemel başarısızlığını en aza indirgemek için haklı taleplerin ve halkın sesi olan tüm demokratik yapıları bertaraf etmeye niyetlenmiştir" dedi.

Başaran, "Halkevleri gibi kökleri derinlere işlemiş yapıları basit soruşturmalar, ayarlanmış gizli tanıklar, mesnetsiz iddialar ve gözaltılar ile susturabileceğini sanmak, tam da AKP gibi korku hakimiyeti kurarak ayakta durmaya çalışan, baskı ve zulümden beslenen zihniyetlere uygun bir tavırdır" diye kaydetti.

'YALNIZ DEĞİLLER'

Halkevleri'nin yalnız olmadığına vurgu yapan HDP'li Ayşe Acar Başaran, "Gözaltına alınan Halkevleri yöneticileri derhal serbest bırakılmalı, bu anlamsız siyasi operasyonlara bir an önce son verilmelidir" ifadesini kullandı.