HDP’li adaylar bir çok kentte seçimle belirleniyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bir çok Kürt kentinde 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin sandık kurarak, ön seçimle adaylarını belirliyor.

HDP, başta Amed, Dersim ve Şırnak’a bağlı ilçeler olmak üzere bir çok yerde sandık kurdu. Amed İl Örgütü, 4’ü merkezde olmak üzere 7 ilçenin adaylarını belirlemek için ön seçimler yaptı. Bağlar ilçe adayını belirlemek için il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda sandık kuruldu. Seçimlerde 6’sı kadın 12 aday yarışıyor. Bu sandıkta 514 delege oy kullanacak.

Sur, Kayapınar, Yenişehir, Silvan, Bismil ve Lice’de de yüzlerce delege oy kullanarak adaylarını belirleyecek. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de sonlanacak ve oylar sayılacak. Yarışmayı kazananlar, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin belediye eşbaşkanı adayları olarak yarışacaklar.

Dicle, Eğil, Çüngüş, Hani, Hazro, Kocaköy, Çınar, Ergani, Kulp ve Çermik ilçelerinin adayları ise partinin il örgütü ve genel merkez tarafından belirlenecek.

Alınan bilgilere göre HDP, diğer bölge kentlerine bağlı ilçelerde de ön seçimle adaylarını seçecek.

HDP Batman İl Örgütü, 31 Mart’taki yerel seçimde eşbaşkan adaylarını belirlemek amacıyla Petrol-İş Batman Şubesi Konferans Salonu’nda ön seçim gerçekleştirdi.

Burada yapılan konuşmalar ardından Batman, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason belediye eşbaşkan aday adayları, kendilerini tanıttı. Tanıtımdan sonra kurulan sandıklarda delegeler oylarını kullandı.

Benzer bir seçim Dersim Belediye Eşbaşkanları adayları için yapıldı. Eşbaşkan aday adayları HDP PM Üyesi Cevdet Konak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube Başkanı Nurşat Yeşil, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, HDP Dersim Yöneticisi Cemile Ataş, Alaaddin Erdoğan, Ferhat Yıldız kendilerini tanıttı. Daha sonra seçime gidildi.

Aynı amaçla HDP Şırnak İl Örgütü, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. Sandıkların kurulduğu bu ilçelerde, sokağa çıkma yasakları sırasında devlet terörü nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerinin de yer aldığı çok sayıda kişi seçimlere ilgi gösterdi.