HDP’li adaylardan oylara sahip çıkma çağrısı

HDP’li milletvekili adayları, il ve ilçe örgütleri, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Binlerce kişi ile buluşan adaylar, 24 Haziran günü oylara sahip çıkma çağrısı yaptı.

HDP’nin seçim çalışmalarında akşam saatlerinde de binlerce kişi buluştu.

MANİSA

Manisa’da Turgutlu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. HDP milletvekili adaylarının tam kadro katıldığı mitingde Turgutlu’da yaşayan her kesimden yurttaş gece mitinge katıldı. HDP Manisa milletvekili adayı Sırrı Sakık bir konuşma yaptı.

HDP’nin büyük bir halk projesi olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Sakık, “HDP bütün halkları kucaklayan, bütün kimlikler, bütün inançları bir arada örgütleyen büyük bir partidir. Halkın vicdanıdır, ahlakıdır, inancıdır” diye konuştu.

Yapılan ittifaklar karşısında HDP’nin “Vicdan hareketi” olduğunu belirten Sakık, “Biz vicdan hareketiyiz. Vicdanları buluşturacağız ve buralardan geldiğimiz gün başlamıştık. Biz 24 Haziran’da Manisa’nın göbeğinde bir meşale yakacağımızı söyledik. Öyle bir meşale olacaktı ki; bütün gözler Manisa’da olacaktı” ifadelerini kullandı.

AYDIN

Aydın’da da sabah saatlerinde yurttaşlarla bir araya gelen HDP’liler, akşam saatlerinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP’lilere ilgi gösteren kitle, HDP’lilere Meclis’e girmelerinin önemli olduğu mesajını verdi. Geç saatlere kadar çalışmalarını sürdüren HDP’liler, ev ziyaretleri ve ikna çalışmaları da yürüttü.

MARDİN

HDP Mardin İl Örgütü, merkez ilçe Artuklu’da milletvekili adayları ve yüzlerce yurttaşın katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Aday Ebru Günay sandıklara ve oylara sahip çıkma çağrısında bulunurken, aday Pero Dündar ise, Meclis’te Kürtler ve başka halkların da olması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, büronun kurdelesi Barış Anneleri ve adaylar tarafından zılgıtlar eşliğinde kesildi. Daha sonra halaya duran kitle, Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimini izledi.

ŞIRNAK

Şırnak merkeze bağlı Yeşilyurt ve Toplu Konutlarda bir araya gelen Şırnaklı kadınlar ve milletvekili adayları seçim süreci değerlendirdi. Yapılacak seçimde kadınların rolü ve ortaya koyacakları irade üzerinde durulurken, yöresel kıyafetleri ile bir araya gelen kadınlar "Em jının em lı vırın em dıkarın" ve "Jin jiyan azadi" sloganları ve alkışları ile buluşmayı sonlandırdı.

AMED

HDP’nin Amed’deki çalışmaları genç adaylar Dersim Dağ ve Abdurrahim Durmuş’un, Sur ilçesinde çalışmalarıyla sürdü. Dağ ev ziyaretleri gerçekleştirirken, Durmuş ise köy ziyaretlerinde bulundu. Adaylardan Remziye Tosun ise Yenişehir ilçesinde İplik semti Oto Galericiler Sitesi'nde bulunan galericileri ziyaret etti. Tosun, galericilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Aday Saliha Aydeniz de Silvan ilçesinin Umuru (Korît) ve Beypınar (Fera) köylerine ziyaretlerde bulundu. Bir diğer aday Musa Farisoğulları, partililerle birlikte Bağlar Dörtyol’da esnaf ziyaretinde bulundu. Aynı zamanda eğitim emekçisi olan Farisoğulları, çalışmaları sırasında öğrencileri ile karşılaştı”

Kocaköy ilçesinde çalışmalarını sürdüren Selçuk Mızraklı, partililerle birlikte Veysel Karani Camisi’nde namaz kıldı. Cami çıkışında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Mızraklı, burada kısa bir konuşmada bulundu. “Firavu’nun zulmü karşısında Musa’ya yoldaşlık edenleriz” diyen Mızraklı, şöyle devam etti: “Putperestlere karşı Hz. Muhammed’in arkasından gidenleriz. Bizler zalim Dehak’ın zulmüne karşı Kawa’nın özgürlük ateşini yakan çocuklarız. Bizler bu yola çıkarken gözyaşı bitsin dedik. Bizler bu ülkenin yaşadığı yüzyıllık problemin barış içinde çözülmesini isteyenleriz” dedi.

Adaylardan Ferda Fahrioğlu Akın ise Hazro ilçesinde Seçim Bürosu açılışına katıldı. Barış Anneleri ile birlikte büro açılışı gerçekleştiren Akın, hükümetin Kürt halkına yönelik politikalarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Yıllardır bizleri yok etmek istediler ama bizi bitiremediler. Çünkü halıyız” ifadelerini kullandı. Seçmenlere sandık güvenliği noktasında duyarlılık çağrısında bulunan Akın, “Vicdani olan herkesin HDP ve Demirtaş’a oy vermesi gerekiyor” dedi.

Daha sonra Kırmataş (Zoxbirîm) Mahallesi’ne geçen Akın, burada ziyaretlerde bulundu. Partililerle birlikte çok sayıda kişinin eşlik ettiği Akın, partisinin seçim bildirileri ve Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın seçim vaatlerinin yazılı olduğu mektupları dağıttı.

HDP’li aday Remziye Tosun, çalışmalarını iftar sonrası da sürdürdü. HDP Kadın Meclisi ile TJA aktivistleriyle birlikte Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan HDP Kadın Seçim Bürosu’nda erbane etkinliği düzenledi. Pale Huner’in Koma Rîtma Sûrê erbaneler çalarak, stranlar seslendirdi. Büroda toplanan kadınlar ise erbaneler eşliğinde halaylar çekti. Kadınlar sık sık “Jin jiyan azadî” sloganı attı. Halaya duran yaşlı bir yaşlı bir yurttaş ise halayın başını çekerken, herkesin dikkatlerini üzerine çekmesi görüldü.

Adaylardan Semra Güzel ise Ergani ilçesinde gün boyu ziyaretlerde bulunması ardından yeryüzü sofrasında kadınlarla buluştu. İftar öncesi erbaneler eşliğinde halaya duran kadınlar, daha sonra iftarını açtı. Daha sonra erbaneler eşliğinde seçim bürosuna yürüyüş düzenleyen kadınlar, tutuklu bulunan ve aynı zamanda HDP Hakkari Milletvekili adayı olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven için erbaneler çalarak, şarkılar seslendirdi.

MERSİN

HDP seçim çalışmaları kapsamında Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Erdemli ilçelerinde yaptıkları halk toplantıları, kahvehane ziyaretleri ve iftar yemeğinde halk ile bir araya geldi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan vekil adayları, kendilerini anlattıktan sonra halkın sorunlarını dinleyerek sorunlara çözüm üretmenin yeri meclis olduğunu, bunun için de HDP’yi desteklemelerini istedi.

Erdemli ilçesinde yapılan halk toplantısında ellerinde HDP bayrakları ve zafer işaretleri ile halaya duran halk milletvekili adayı Atilla Güney’i alkış ve zılgıtlar ile karşıladı. Halkın iradesi ile seçilen belediyelere atanan kayyumları ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra milletvekillerinin cezaevlerinde tutulmasını hatırlatan Güney, halkın iradesine saygı duymayanlara gereken cevabı vereceklerini ifade etti.