HDP’li adayların seçim çalışmaları son hız sürüyor

HDP seçim çalışmaları kapsamında bugün de çok sayıda ziyarette bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim çalışmaları il il, köy köy devam ediyor. HDP’nin bugünkü seçim takvimi şöyle:

VAN

HDP'nin 8-0 yapmakta kararlı olduğu Van ve ilçelerinde seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. HDP'liler bugün Bitlis sınırındaki Gevaş, Ağrı sınırındaki Erciş, Hakkari sınırındaki Başkale ve ‘9. Gezegen’ olarak adlandırılan Bahçesaray ilçesinde çalışmalarını sürdürdü.

Gevaş ilçesinde aralarında işgal edilen Edremit ilçesinin Belediye Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin’in de bulunduğu kadınlar ilçeye bağlı Kayalar (İrç), İkizler (Tisok), Uysal (Virkanis) mahallelerinde halkı ziyaret etti. HDP’lilere köylüler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Kadınlar kapı kapı çalışmalarını sürdürürken, anons aracında çalınan müziklere yurttaşlar halayla eşlik etti.

HDP’nin her seçim Türkiye’de en fazla oy aldığı Başkale ilçesinde de seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde en ücra mahallelere kadar sürüyor. Çalınmadık kapı bırakılmayan mahallelerde, seçim aracının girmesiyle yaşlısından çocuğuna halkın yoğun ilgisi dikkat çekerken, coşku yerini halaya bırakıyor. Mahallelilerden oy istemeye gelmediklerini söyleyen partililere köylülerinde “ Zaten oy için gelseniz ayıp olur” demesi dikkat çekti. Ardından köyün yaşlısından gencine kadar birçok kişi hep birlikte seçim aracından çalan müziklerin eşliğinde zafer halayları çekmeye başladı.

HDP Erciş ilçe eşbaşkanı Şakir Asıl ve beraberindeki partilerde ilçeye bağlı mahallelerde seçim çalışmalarını bildiri ve broşür dağıtarak sürdürüyor. İlçeye bağlı Akçuyuva (Zagzag), Kırkdeğirmen (Kenzek), Dilan, Dêr, Cêrge mahallelerinde çalışmalarını yürüten partililerin özellikle kadınlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanması dikkat çekti. 24 Haziran’da sandıklar giden seçmenlerden “1 oy HDP’ye, 1 oy Demirtaş’a” sözü alan partililerin çalışmaları sürüyor.

HDP milletvekili adayı Asuman Yelmazer ve İl Eşbaşkanı Yadişan Karabulak ise Bahçesaray ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Kapı kapı gezen HDP'lilere halkın yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ve HDP'nin seçim broşürleri dağıtan partililer halkın sorunlarını dinledi. Yol üzerinde bulunan yaylalara çıkan koçerleri de ziyaret eden partililer, yaylacıların yaşadığı sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Gever ilçesinde seçim çalışmaları, ev ev çalınmadık kapı bırakılmayacak şekilde devam ediyor. HDP kent adayı Sait Dede, DTK Eş Başkanlık Divanı üyeleri Dilek Adsan, Selim Sadak, DTK Kadın Meclis Sözcüsü Ruken Akça, HDP-DBP İlçe örgütlerinin yöneticileri ilçeye bağlı Güneç (Sekran) köyünü akşam saatlerinde ziyaret etti. Köylüler HDP’lileri büyük bir coşku ile karşıladı. Çocuklar köyü HDP bayrakları ile donattı. Yapılan ziyaretlerde ilginç diyaloglar da yaşandı. Köylüler “Zaten biz yüzde 100 HDP'ye oy veriyoruz. Boşuna benzin harcamayın” dedi.

Ziyaretin ardından köy meydanından kısa bir açıklama yapan Selim Sadak ilçe halkının göstermiş olduğu ilgiye dikkat çekerek, her yerde halkın coşkusuna cevap olacak bir mücadele yürüteceklerini söyledi. AKP'nin Kürt politikasını eleştiren Sadak "Şimdi buradan 4 tane Kürt dünyanın herhangi bir yerine gidip orada hayat kursun, işini geliştirsin hemen hop ona da müdahale edecekler. Çünkü bunlar Kürt düşmanı. Başur'daki referandumda bunu gösterdi zaten meselenin Kürt olduğunu" dedi.

Alkış ve sloganlar eşliğinde köyden ayrılan heyet çarşı merkezine geçerek iftara hazırlanan esnaf ve halkı ziyaret etti. Burada yapılan ziyaretlerin ardından seçim bürosuna geçilirken ziyaretler iftar sonrasında da devam etti. İftarın ardından Cengiz Topel Caddesi, Sanat Sokağı ve Özgürlük Meydanı'nda oturanlar ve esnaflar ziyaret edildi. Dışarıya kurulan taburelere oturan ve semaverlerden çay içen halka yapılan ziyaretlerde sürekli alınan çay davetleri kırılmayarak hep birlikte çaylar içildi. Ziyaretler esnasında sara hastası bir yurttaş fenalaşınca kentin doktor adayı Sait Dede müdahalede bulundu.

MALATYA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya milletvekili adayları ve partililer mahalle ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Yeni Sanayi sitesi esnafı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe ve Boztepe mahalle sakinlerini ziyaret eden HDP'liler, 24 Haziran seçimlerinde destek istedi. Bildiri dağıtan HDP'lileri ilgi ile karşılayan halk, sorunlarını aktararak destek sözü verdi.

Ziyaretler sırasında bir değerlendirmede bulunan adaylardan Yusuf Bozkuş emekçilerden destek beklediklerini söylerken, aday Mehmet Tuncel ise, “Çalışmalarımız yoğun bir şeklide sürüyor. Ulaşabildiğimiz ve sıkabildiğimiz elleri sıkıyor, sesimizi ve partimizin çalışmalarını anlatıyoruz. Zorluklara rağmen bizler daha güçlü çalışıyoruz. 24 Haziran’da yurttaşlarımızla birlikte bu iktidarın iktidarlığı artık son bulacak” ifadelerini kullandı.

ADANA

Adana’da 3 vekil çıkarmayı hedefleyen Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) il örgütü ve milletvekili adayları kararlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Adaylar Çukurova ilçesine bağlı Barajyolu'nda bulunan esnafları ziyaret ederken, gençler ise Gençlik Meydanı'nda stant açıp Adana'nın kavurucu sıcağına rağmen seçmenden oy istedi.

Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan köyleri ziyaret eden Adana HDP Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, köylülerin sorunlarını dinledi. Hatimoğulları, her geçen gün yoksullaştırılan köylülerin AKP’ye 24 Haziran cevap vermesi gerektiğini belirtti. Köylüler ise AKP'nin köylüyü bitirdiğini ve artık üretim yapamadıklarını gelecekleri için oy vereceklerini kaydetti. Yüreğir ilçesinde bulunan Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan semt pazarı ziyaretinde bulunan adaylardan Rozerin Tosun ve M. Edip Çaçan, ülkede yaşanan ekonomi krize dikkat çekerek, HDP’nin iktidarlığında böylesi sorunların olmayacağını belirtti. Esnaflar, ekonomik krize dikkat çekip iş yapamadıklarını dile getirdi.

MERSİN

Mersin’in Tarsus, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde dernek, esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirilen HDP’nin milletvekili adayları gittikleri yerlerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Kendilerini tanıtan adaylar halkın sorun sıkıntılarını dinledi. Yapılan esnaf ziyaretlerinde ülkede gittikçe derinleşen ekonomik krize dikkat çekilirken, ekonomi başta olmak üzere yurttaşların yaşadığı sorun sıkıntılara çözüm gücü olacak tek partinin HDP olduğunu belirtildi.

Adaylar, halkın 24 Haziran seçimlerinde HDP'yi desteklemelerini istedi. Yapılan ev ziyaretlerinde ilgi ile karşılanan adaylar, halkın sorularını cevapladı. 16 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktaya dikkat çeken adaylar, ülkede savaşın değil barışın ve huzurun hakim olması için HDP'nin güçlü bir şekilde meclise girmesi gerektiğini belirtti.

ŞIRNAK

Şırnak’ın İdil ilçesinde, HDP İlçe Örgütü tarafından köylerde başlatılan seçim çalışmaları sürüyor. Aralarında HDP adayı Hasan Özgüneş’in de bulunduğu çok sayıda partili bugün de ilçeye bağlı Haberli (Baspirin), Öğündük (Midihî) ve Süryani köyü olan Sarê’yi ziyaret etti. İlk olarak Haberli ve Öğündük köylerini ziyaret eden partililer, onlarca kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Partililer ile toplu fotoğraf çektiren yurttaşlar sık sık, “Demirtaş” ve “HDP” sloganları attı.

Ardından Süryani köyüne geçen partililer, burada taziye ziyaretine katıldı. Taziyenin ardından partilileri ağırlayan Süryaniler, seçimlerde HDP’ye oy vereceklerini belirtti.