HDP'li Piroğlu, Flormar işçilerine ateş yakarak destek verdi 

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Flormar işçilerinin direnişine dikkat çekmek için Kadıköy Bahriye Caddesi’ne bulunan Yves Rocher mağazası önünde ateş yaktı.

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve 240 gündür Gebze’deki fabrika önünde direnen Flormar işçilerine destek veren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Kadıköy Bahriye’deki Yves Rocher önünde eylem yaptı. Gebze Kaymakamı tarafından Flormar işçilerine getirilen soba yakma yasağını mağazanın önünde ateş yakarak protesto eden Piroğlu, Kadıköy halkına Flormar ve Yves Rocher markalarını boykot çağrısı yaptı. “Flormar direnişi 240. gününde” yazılı dövizin taşındığı eylemde Piroğlu, halka şöyle seslendi: 

'ÜRÜNLERİNİ BOYKOT EDELİM'

"Şurada gördüğünüz Fransız Yves Rocher markasına bağlı Flormar fabrikasında sendikalı oldukları için 130 işçi işinden atıldı. Bu işçilerin çoğu kadın. Bu işçiler 240 gündür fabrikanın önünde direniyor. Gebze Kaymakamlığı işçilerin ısınmak için soba yakmasını yasakladığı için işçiler yaklaşık eksi 1 derece soğukta, battaniyelere sarılarak direniyor.” 

Fransa ‘da Yves Rocher fabrikalarında çalışan işçilerin sendikalı olduğunu hatırlatan Piroğlu, Türkiye’de ise sendikaları oldukları için işten çıkartıldıklarına dikkat çekti. Flormar işçilerine destek isteyen Piroğlu, Kadıköy halkına Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot etmeye çağırdı.