HDP'li vekillerin açlık grevi sürüyor

HDP'li milletvekillerinin tecride karşı ve Leyla Güven'e destek için başlattıkları açlık grevleri sürüyor.

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevi eylemi 28’inci gününe girdi. Destek ve dayanışma amacıyla başlayan eylemlere yönelik saldırılara karşı milletvekillerinin başlattığı açlık grevleri de sürüyor. 

GECEYİ MECLİS'TE GEÇİRDİLER

Amed, Van, Şırnak, Mardin, Mersin, Batman, Urfa, İstanbul, Muş’ta milletvekillerinin Pazartesi günü başlattığı açlık grevleri dün Meclis’te Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın da dahil olduğu 10 milletvekili ile sürdürüldü. Buldan ve vekiller, geceyi Meclis’te  geçirdi. Vekiller de eylem yaptıkları yerlerde sabahladı. 

POLİS SALDIRIYOR, HALK DESTEĞE GELİYOR

Daha önce açlık grevinin sürdüğü HDP Mersin il binasının basılarak eylemcilerin gözaltına alınmasından sonra, bu kez milletvekillerinin eylem yaptığı merkezler Emniyet tarafından zırhlı araçlar, yüzlerce polisin katılımı ile ablukaya alındı. Bu sabah açlık grevi eylemine destek verdikleri için Amed'de parti yöneticileri gözaltına alındı. Buna rağmen dün gün boyu halk il binalarına giderek vekillere destek verdi. 

EYLEMLER FARKLI YÖNTEMLERLE DE SÜRECEK

Meclis’teki açlık grevi eylemleri bugün tamamlanacak. Dün başlayan iller ise 3 günlük eylemi tamamladıktan sonra eyleme son verecek. 

HDP, tecride karşı ve Leyla Güven’e destek eylemlerini daha sonra duyuracağı farklı yöntemlerle sürdürecek.