HDP’liler seçimlere çalışmalarını yoğunlaştırdı

HDP’li vekil adayları ve HDP’lilerin 24 Haziran seçimleri için çalışmaları aralıksız sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren halk buluşmalarına başlayan HDP’liler gece geç saatlere kadar ev ev dolaşıp insanları dinliyor.

Bir yandan cezaevindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim kampanyasını sosyal medyadan yürütmeye çalışan HDP, diğer yandan da saldırı ve provokasyonlara rağmen ev ev dolaşıp halkla buluşuyor.

ŞIRNAK

HDP Şırnak İl Örgütü, Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Aralarında HDP milletvekili adayı Hüseyin Kaçmaz’ın da bulunduğu kalabalık partili bir gurup, Beytüşşebap’a bağlı tek Süryani köyü olan Geznex’teki halkı ziyaret etti.

Kadınların zılgıtları ve alkışları ile karşılanan HDP’li aday Kaçmaz, burada yaptığı konuşmada, 24 Haziran vakti olası hilelere karşı seçmenleri dikkatli olmaya çağırdı.

Bir diğer HDP adayı Nuran İmir ise, akşam geç saatlere kadar Cizre’nin Nur Mahallesi’nde evleri ziyaret etti. İmir’in ziyareti esnasında, yasak sırasında evi yıkılan bir kişinin, “İrademiz vicdanımız ve gönlümüzdür. Gönlümüz de vicdanımız da HDP'dir" sözleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

ADANA

Adana'da HDP adayları gündüz kavurucu sıcak esnaf ve halkı ziyaret ederken, gece ise halk şöleni ve büro açılışlarıyla halkla bir araya geldi. Tülay Hatimoğulları, Beritan Önen, Türkan Bakır ve Sever Uzun ile ellerinde erbane yöresel kıyafetler giyen kadınlarla şehir merkezinde bildiri dağıttı.

'GELECEK İÇİN SİZİ DESTEKLEYECEĞİZ'

Çalınan erbane eşliğinde söylenen ezgilere adaylarda eşlik ederken, bu durumda esnafların ve yolda geçenlerin dikkatini çekti. Bazıları ise adayları alkışlarken, bazıları ise erbaneleri kadınlara meraklı gözlerle baktı. Halk, "Geleceğimiz için HDP barajı aşmalı. Biz sizi destekleyeceğiz" diyerek desteklerini sundu.

Adaylar Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı Sarıhamzalı ve Bahçelievler mahallelerinde büro açılışları gerçekleştirdi.

Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde ise Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla kadın şöleni düzenledi. Hatimoğulları, "Bizler oylarımıza sahip çıkıp, daha çok çalışırsak barajları yıkarız. 7 Haziran'dan daha güçlü yıkarız" dedi.

MERSİN

Mersin’de HDP seçim çalışmaları gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde halk toplantıları, dernek ziyaretleri ve şenlik düzenlendi. Seçimlere sayılı günler kaldığını belirten Fatma Kurtalan, gece gündüz çalışarak adım adım özlemini duydukları özgür ve eşit koşullarda yaşamın sürdürülebileceği bir Türkiye’ye doğru yürüdüklerini ifade etti.

OSMANİYE

Osmaniye'de HDP milletvekili adayları Ahmet Eken, Derya Turhan ve Müslüm Çağan ile HDP ve DBP'li yöneticilerle merkeze bağlı Yunus Emre mahallesinde yurttaşlara iftar yemeği verdi. Dualarla başlayan ve ekmek ikramıyla devam eden etkinlikte adaylar, yurttaşları oylarına ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

ANTALYA

Antalya'da ise HDP'liler 5 bin kişiye iftar yemeği verdi. Etkinliğe HDP Antalya milletvekili adayları ile HDP İzmir milletvekili adayı Nurettin Turgay katıldı. Dualarla başlayan ve ekmek ikramıyla devam eden etkinlikte adaylar, tek tek söz alıp, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi.

MANİSA

Manisa’da HDP adayları, gün içerisinde HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın da katılımı ile Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek yöneticilerinin yanı sıra üyeleri ile halkın birlikte karşıladığı adaylar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Dernek Başkanı Cevdet Çiçek, HDP’li adayların kendilerini ziyaret etmesi ile onurlandıklarını belirtirken, ardından konuşan HDP’li Irgat ise, Bitlis halkının Kürt halkı ile bitlikte son 3 yılda çok fazla acı yaşadığını dile getirdi.

Ardından akşam saatlerinde Manisa’da her gece yapılan mitinglere bir yenisini ekleyen HDP Manisa İl Örgütü, Yunus Emre İlçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde binlerce kişi ile bir araya geldi. Mitingde konuşan Sırrı Sakık, Eş Başkanlarından milletvekillerine, belediye başkanlarından partili arkadaşlarına kadar binlerce HDP’linin tutuklandığını hatırlatarak, cezaevlerine atılan siyasetçilerini alacaklarını söyledi.

HDP’nin Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin tek alternatifi olduğunu belirten Sakık, bu nedenle HDP’nin barajı aşmasının Türkiye halklarının başarısı olacağını söyledi. AKP döneminde Kürtlerin mezarlarına da tahammül edilmediğini belirten Sakık, mezarlara saldırıların hesabını soracaklarını söyledi. Sakık’ın konuşmasının ardından kitle halaylar eşliğinde programı sonlandırdı.

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü tarafından sürdürülen 24 Haziran çalışmalarında İzmir adaylar Tamer Aydın, Serpil Kemalbay, Mehmet Aker ve HDP Eş Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ ile birlikte Alevi kurumları ve Hakkariler Derneği’ni ziyaret etti. Hubiyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, HDP’lilere eşlik ederek ziyaretlere katılırken, Alevi kurumlarında konuşan Kemalbay, HDP’nin Alevilerin de partisi olduğunu belirterek, "Aleviler rahat olsunlar, bizim Yezid'le anlaşmamız söz konusu olamaz. Bunu 7 Haziran seçimlerinde onu başkan yaptırmayarak gösterdik" diye kaydetti.

AYDIN

HDP Aydın İl örgütü seçim çalışmaları kapsamında Köşk ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Halkın adaylara yoğun ilgi gösterdiği buluşmada adaylar yurttaşların sorunlarını dinledi. Halkın sandıklarda HDP’yi destekleme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan adaylar, alkışlar eşliğinde ilçeden ayrıldı. Öte yandan gün içinde de adaylar kentte bildiri dağıtımı yaparak, esnaf ve yurttaşlardan destek istedi.

ANTEP

HDP Antep Gençlik Meclisinin düzenlediği gençlik şöleni yoğun katılımla mitinge dönüştü. Programda konuşan milletvekili adayı Mehmet Karayılan, “Eli kanlı iktidar bu ülkeye barış getiremez. Bu ülkeye barışı biz getireceğiz” dedi.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı buluşmada binlerce genç aynı anda telefon flaşlarını açarak görsel bir şölen yaptı. Programın başından sonuna kadar gençlerin coşkusu hiç dinmezken gençler uzun halaylar oluşturdu.

TJA aktivisti Ayşe Gökkan da Kürt halkının şehirleri yıkan ve gençleri diri diri yakan iktidara karşı 24 Haziran’da hesap soracağını dile getirdi.