HDP, Manisa Ahmetli’de seçim bürosu açtı

HDP Manisa milletvekili adayı Sırrı Sakık, Ahmetli ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Sakık, büro açılışında halka karışarak çekim yapan polislere sert tepki gösterdi.

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde HDP milletvekili adayları Sırrı Sakık, Hasret Aslan, Adnan Mankan ve Bigül Sağgöz, esnaf ziyareti yaparak ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa çok sayıda kişi katılırken, sivil polisler de açılışın yapıldığı alana geldi. Bu sırada bir polis memurunun el kol hareketleri yapması ve elinde kamera olan polis memurunun yurttaşların içine kadar girecek yakınlıkta çekim yapmasına HDP’li Sakık tepki gösterdi.

Sakık, polislere çekim yaparak halkı terörize etmeye çalıştıklarını ve bunu yapmaktan vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Polisler ise, Sakık’a kendisini koruduklarını belirtince Sakık, korunmaya ihtiyaçları olmadığını söyledi. Bu sırada bir polis memurunun “Ben devletin memuruyum” sözleri üzerine ortalık gerilirken, Ahmetli İlçe Emniyet Müdürü bölgeye geldi. Sakık ile görüşen Emniyet Müdürü, yurttaşlardan özür dileyerek polis memurunun tavrından dolayı üzgün olduklarını belirtti ve alandan ayrıldı.

Ardından büro açılışını gerçekleştiren adaylar ve partililer, Alaşehir'e geçti.