HDP: Meclis'te AKP'li vekiller, sokakta polisler haydut!

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, partililerine dönük saldırılara dikkat çekerek, "Meclis’te AKP vekilleri, sokakta AKP polisi HDP’lilere haydutluk yapıyor" dedi. Başaran, AKP'yi uyardı.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve MYK Üyesi Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Meclis’te AKP vekilleri, sokakta AKP polisi HDP’lilere haydutluk yapıyor" denildi.

'DEVLETİ ÇETE GİBİ YÖNETİYOR!'

Başaran, açıklamasında şunları kaydetti:

"8 Ocak 2019 tarihinde partimizin haftalık grup toplantısına yürüyen Mardin Milletvekilimiz Tuma Çelik’e, AKP Milletvekili Salih Cora tarafından yumruklu bir saldırı gerçekleşmiş, bugün (9 Ocak 2019) ise Ankara Milletvekilimiz Filiz Kerestecioğlu ile Ağrı Milletvekilimiz Abdullah Koç, dün gözaltına alınan yöneticilerimize ilişkin basın açıklaması yapmak üzere bulundukları parti binası önünde polisler tarafından yerlerde sürüklenmiş, yüzlerine göz yaşartıcı gazı sıkılmış, ağır şekilde darp edilmişlerdir. Saldırıyı gerçekleştiren polisler, milletvekillerimize 'Suçlular için basın açıklaması yapamazsınız' gibi akıldışı, hadsiz bir söylem kullanarak, hukuksuz şekilde gözaltına alınan, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan arkadaşlarımızı kendilerince suçlu ilan etmişlerdir. Bu saldırıları gerçekleştiren polisleri, milletvekillerini, bu saldırıların altyapısını oluşturan AKP yönetimini ve bakanlarını kınıyoruz, kendilerine yargı görevi biçen polisleri ise sınırlarını hatırlamaya davet ediyoruz. 

Söz konusu iki saldırı göz önünde bulundurulduğunda, 'Balık baştan kokar' atasözünün devleti çete gibi yöneten AKP-MHP ittifakı sayesinde gerçekleştiği anlaşılıyor. Mecliste siyaset ve yasa yapması gereken AKP milletvekilleri, partimizin vekillerine yönelik fiziksel saldırılar uygulayarak güç gösterisi yapmakta, sokakta meşru protesto hakkını kullanan yurttaşlara ve milletvekillerine şiddet uygulayan polislere hukuk dışı davranma cesaretini vermektedirler."

AKP'YE UYARI

HDP'li Ayşe Acar Başaran, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Şiddet uygulayan güvenlik güçlerini ve AKP milletvekillerini, arkasına saklandıkları ‘cezasızlık’ zırhı konusunda uyarıyoruz. AKP yönetiminden aldığınız bu zırh sizi şimdilik ‘dokunulmaz’ kılsa da bu yönetim gittiğinde suçlarınız için yargılanacaksınız. Bu nedenle, hukuk ve insan hakları çizgisine derhal dönmenizi tavsiye ediyoruz."