HDP’nin Hakkari mitingine on binler katıldı

Hakkari’de binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan Taşdemir: "AKP'nin HDP'yi sandıklara gömme emeli bu meydana gömüldü" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlediği mitinge on binler katıldı. Sabah saatlerinden itibaren Gever’de bulunan Selahattin Eyyubi Havaalanı'nda HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı karşılamak için binlerce kişi bir araya geldi. Buldan'ın hava muhalefeti nedeniyle kente gelememesi üzerine araç konvoyu kent merkezine doğru yola çıktı. Konvoy yol güzergahı boyunca geçtiği noktalarda coşkuyla karşılandı. Yol üzerinde bulunan Depin Polis Kontrol noktasında yüzlerce araçlık konvoydaki herkesin kimlik kontrolüne tabi tutulması nedeniyle uzun saatler bölgede beklenildi.

Miting alanını dolduran on binlerin coşkusu konvoyun alana varmasıyla katlandı. Mitinge, siyasetçi Hamit Geylani, Kadın Meclis Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, kentin adayları Özgür Zeydanoğlu, Sait Dede'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yönetici katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde kitle hep bir ağızdan "Çerxa Şoreşê" marşını okudu.

ZEYDANOĞLU: BU COŞKU DAĞLARIN GÖRKEMİNDEN GELİYOR

Mitingde ilk söz alan HDP Hakkari Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, "Bu coşku dağların görkeminden geliyor. Bu duruş 24 Haziran’ın göstergesidir. Şimdiden zaferiniz kutlu olsun. Bunların gidici olduğu bu meydandan gösterdiniz. Panik halindeler. Haziran ortasında kömür dağıtıyorlar. Gever’de, Nusaybin’de, Sur’da yüzünüz kara. Kara kömürler sizi kurtaramaz” dedi.

Zeydanoğlu, parti olarak seçim güvenliği noktasında yürüttükleri çalışmaları anlatarak sandıkları koruyacaklarını söyledi.

DEDE: GÜMBÜR GÜMBÜR GEİYORUZ

Milletvekili adayı Sait Dede de kitlenin coşkusuna atıfta bulunarak, "Bu meydanda 7 Haziran'ın coşkusu var, gümbür gümbür geliyoruz. Suruç'tan Hakkari'ye, yaktığın şehirlerin, sokaklarda bıraktığınız cenazelerin hesabını sormaya geliyoruz. Tek hedefleri HDP’yi baraj altında bırakmak. Biz bu emellerine sandıklara sahip çıkarak izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

LEYLA GÜVEN’DEN SELAM

Demokratik Toplum Kongresi'nden Dilek Adsan da tutuklu bulunan HDP Hakkari milletvekili adayı Leyla Güven'in selamlarını iletti. Konuşması alkış ve zılgıtlarla kesilen Adsan, "Yeter artık bunların gitme zamanı geldi. Leyla Güven'i 24 Haziran günü cezaevinde çıkartarak karşılamaya hep birlikte gideceğiz" ifadesinde bulundu.

AKDOĞAN: 24 HAZİRAN HESAP SORMA GÜNÜ

Nihat Akdoğan da AKP'nin 16 yıllık iktidarının ölüm, gözaltı ve tutuklama dışında bir şey getirmediğini belirterek şunları söyledi: "24 Haziran hesap sorma günü. Siyasetlerini çözmüş bir halk olarak yine rekor bir oy ile 3 milletvekilini tekrardan meclise gönderecektir. Bana bugüne kadar vermiş olduğunuz görevi Allah’ın izniyle 25 Haziran sabahı arkadaşlara devredeceğiz."

TAŞDEMİR: BÜYÜK BİR KORKU İÇİNDELER

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı milletvekili adayı Dilan Dirayet Taşdemir de iktidarın amacının HDP'nin adının bir daha ağızlara alınmaması olduğunu söyleyerek, "Ancak şimdi görüyoruz ki hedefleri bu meydana gömülmüş durumda. Büyük bir korku içindeler. Suruç'ta yaşanan katliam AKP'nin provokasyonudur. Bunların provokasyonunu Ceylanpınar'da gördük. Halkımız bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmalı" diye konuştu.

Son olarak kitleye hitap eden Hamit Geylani ise şunları dile getirdi: "Kürlerin birliği artık kaçınılmaz bir noktada. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Çünkü nerede bir Kürt kazanımı varsa hükümetin saldırıları altında. Bu seçimde birliğin bir başlangıcı olmalı. Kürtler tarihleri boyunca katliamdan geçtiler. Ancak her seferinde büyüyerek geri dönüldü. Direndik, direneceğiz. Çünkü bu topraklar Ehmedê Xanî ve Feqiyê Teyran’ın topraklarıdır."

Yapılan konuşmaların ardından mitinge katılan on binlerce yurttaş ellerinde HDP flamaları ve sloganlar eşliğinde dağıldı.