Serhat’ta HDP halkla birlikte zafere yürüyor-YENİLENDİ

HDP, Van, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Erzurum ve Iğdır’da 24 Haziran seçimleri için çalınmadık kapı bırakımoyr.

HDP'nin bugün Serhat’ta yürüttüğü çalışmalar şöyle:

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Tayip Temel ve beraberindeki HDP Tuşba ilçe örgütü yöneticileri sanayi sitesindeki esnafı ziyaret ederek; burada çalışan işçi ve emekçilerin sorunlarını dinledi. Esnaf ve işçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan HDP'li Aday Temel, AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu işçi-emekçinin her geçen gün daha da yoksullaştığı dikkat çekti. Türkiye'de yanlış giden her şeye 'Dur ' demenin zamanı ve fırsatının 24 Haziran seçimleri olduğunu belirten Temel, sömürüye, talana karşı tüm işçilerin-emekçilerin birleşmesi gerektiğini ifade etti.

İPEKYOLU

HDP Van İl Eş Başkanımız Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanımız Ayla Tarhan, milletvekili adayları Muazzez Orhan, Asuman Yılmazer, HDP Kadın Meclis Üyeleri ve TJA aktivistleri, Cumhuriyet Caddesi’nde Erbane çalarak el ilanları dağıttı.

HDP milletvekili adayı Murat Sarısaç, İpekyolu İlçe Eş Başkanımız Edibe Babur ile yerine kayyum atanan İpekyolu Belediye Eş Başkanımız Beritan Tayan, Kevenli TOKİ Semt Pazarını ziyaret ederek halkla fikir alışverişinde bulundu.

ERCİŞ

HDP Van milletvekili adayı Erciş'te kadın kuaförler ile bir araya geldikten sonra hastanede yatan hastaları ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Özgökçe, Erciş’te 10 yıldır bir devlet hastanesini açamayan AKP hükümetinin yine seçim vaatleri arasında Erciş Devlet Hastanesi’nin olduğuna dikkat çekti.

MURADİYE

HDP Van milletvekili adayı Asuman Yılmazer, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa ve HDP ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Muradiye merkezde esnaf ve aile ziyaretlerinde bulundu. HDP’lilere yoğun ilgi gösteren Muradiye esnafı ve halkı ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek HDP’ye destek sözü verdi.

BAHÇESARAY

Bahçesaray ilçesinin 17 km doğusundaki Altındere (Arınç) mahallesinde HDP’liler tarafından düzenlen çat kapı seçim çalışması büyük halk toplantısına dönüştü. Seçim çalışmasına HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bahçesaray İlçe Eş Başkanı Burhan Fidan, Barış Anneleri aktivisti Zekiye Kara ve siyasetçi Musa İtah katıldı. İftardan hem sonra HDP’liler Arınç mahallesinde çat kapı seçim çalışmasına başladı her gittikleri evin sakinleri HDP’lilere katıldı. Gece karanlığında kalabalık çok artınca salonu büyük olan bir evde tüm mahalle halkı bir araya gelindi.

Burada konuşma yapan HDP milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, bu coşkulu karşılamadan dolayı Arınç halkına teşekkür etti. Buraya gelme nedenlerinin sadece oy olmadığını belirten Karakoç, “Önemli olan birlik beraberliğimizi daim kılmaktır. Eğer toplumsal birliğimizi kurabilirsek, o zaman güçlü bir mücadele ekseninde hedefimiz olan toplumsal barışa, özgürlüğe, demokrasiye ulaşırız. Zaten bu bilince ulaşmış her bireyde 24 Haziran günü HDP’ye ve Demirtaş’a oy verme ihtiyacını doğalında hissedecektir.” dedi.

Karakoç, ilçe merkezinde esnafları gezerken kadınları çok göremediğini belirterek, kadınları yaşamın her alanına dahil olmaları ve aynı zamanda aktif siyaset içinde olması gerektiğini kaydetti. Bahçesaraylı kadınlarının çok çalışkan ve cesur olduğunu aktaran Karakoç, bu cesaretlerini toplumumuzun özgürleşmesinde de kullanabilmeleri gerektiğini söyledi. Karakoç, “Eğer biz kadınlar mücadeleyi daha da büyütürsek dünya daha yaşanır bir hal alır. Seçimlere sayılı günler kaldı. Özellikle kadınlar başta olmak üzer herkes kendi başına inisiyatif alıp HDP ve Demirtaş için çalışmalıdır” dedi.

HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise, halkın ilkin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı daha sonrada 24 Haziran Bayramını kutlamaya çağırdı. Yaşamı bayram havasına çevirmenin kendi ellerinde olduğuna altını çizen Geveri, artık bunca haksız hukuksuzluğa dur deme zamanının geldiğini söyledi.

KARS

Seçim çalışmaları son hızda sürdürüldüğü Kars’ta da HDP’nin milletvekili adaylarından Ayhan Bilgen Kağızman ilçesinde halk ile bir araya geldi. HDP Milletvekili Adayı Arzu Moco ise, çalışmalarına sabah erken saatlerde Digor ilçesinde başladı. İlçe halkı ile bir araya gelen Moco, temaslarını ilçeye bağlı Yağlıca (Zıxçe), Kocaköy (Nexşan) köylerinde sürdürdü.

Kendilerini HDP bayrakları ile karşılayan köy sakinlerine konuşan Moco, HDP’nin barajı aşması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. Yapılan konuşma sonrası kadınlar hep birlikte “Jin Jiyan Azadî” sloganları atarak halaya durdu.

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Abdullah Koç ve Kezban Dumlu ise seçim çalışmaları kapsamında Diyadin ilçesinde halkla buluştu.

İlçe sakinleri HDP adaylarını parti binası önünde “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı. Çekilen halaylar sonrası sahneye davet edilen adaylar halkı selamladı. İlk sözü alan adaylardan Kezban Dumlu, “Kürtleri yok sayarak teslim almak isteyen bu zihniyete 24 Haziran’da güle güle demeye hazır mıyız? Kürt halkı yüzyıldır vermiş olduğu özgürlük mücadelesi ve aynı zamanda ağır savaş koşullarında edinmiş olduğu tecrübe ile artık ne istediğini çok daha iyi biliyor. Hiç kimse artık Kürtleri ve Kürt sorunun malzeme edip iktidar koltuklarında oturmayacaktır. Ben inanıyorum ki 24 Haziran’da Kürt halkı sandıklara giderek Kürt düşmanlarını hak ettikleri yere gönderecektir” diye konuştu.

Dilan Dirayet Taşdemir, ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Diyadin kahramanların yeri. Siz hiçbir zaman zulme karşı boyun eğmediniz. Diyadin halkı, 24 Haziran’da sandıklara giderek Edirne’ye, Selahattin Demirtaş’a selamını yollayacaktır. Bugün özgürlük günüdür, bugün başarı günüdür. Diyadin halkının başarı günüdür. Yıllardır bu devlet partimize faşizan politikalar uyguluyor. Bu faşizan politikalarla Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesini mezardan çıkardılar. İslamiyet tarihinde, insanlık tarihinde böyle bir uygulama yoktur. 24 Haziran’da Diyadin halkı bu faşizan politikalara cevap verecektir.”

DTK Eşbaşkanı olan Milletvekili Adayı Berdan Öztürk ise, konuşmasında AKP hükümetinin Türkiye ve Kürt halklarına yönelik politikalarını eleştirdi.

Diyadin ve Kürt halkının AKP eliyle yürütülen kirli politikalara tanıklık ettiğini dile getiren Öztürk, “Erdoğan iktidara geldiğinde ‘Biz de bu sistemin mağdurlarıyız. Biz demokrasi ve özgürlük istiyoruz’ demişti. Bugün sadece Kürt halkını değil, tüm Türkiye halklarını kandırdığını görüyoruz. 16 yıldır hem Kürt halkına hem de Türkiye halklarına verdiği hiçbir sözü tutmadı. Artık AKP hükümetinin Kürt halkına vaat edeceği bir şeyi kalmamıştır. 24 Haziran’da irademizi, anadilimizi ve kültürümüzü tanımayan bu zihniyete gereken cevabı vereceğiz” dedi.

ARDAHAN

HDP Ardahan milletvekili adayları Taşkın Aktaş ve Öztürk Polat, seçim çalışmaları kapsamında Çıldır ilçesinde halkla bir araya geldi. Sabah saatlerinde ilk olarak Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden adaylar, ardından ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çıldırlı esnafların şikayetlerini dinleyen adaylar, esnaflara seçim bildirgelerini vererek, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Esnaflarla konuşan Aktaş, “Çıldır’a barışın, kardeşliğin ve adaletin sözünü veriyoruz. 24 Haziran’da mutlaka kazanacağız halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

MUŞ

Muş’ta da HDP milletvekili adayları Mensur Işık ve Gulistan Kılıç Koçyiğit, özelleştirilen Muş Şeker Fabrikası’na ziyaret gerçekleştirdi. Burada Şeker Fabrikası hakkında bilgiler alan HDP’liler ardından seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

ERZURUM

Seçim çalışmalarının en yoğun sürdüğü illerin başında yer alan Erzurum'da ise HDP'li adaylar halkla buluşmaya devam etti. Daha önce birçok ilçeyi ziyaret eden adaylar, bugün de Horasan ve Köprüköy ilçelerini ziyaret etti. Uzun bir konvoy eşliğinde ilçelere giden adaylara halk büyük ilgi gösterdi.

IĞDIR

Iğdır’da ise HDP’li milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik, kalabalık bir partili grubu ile birlikte seçim çalışması yürüttü.

İki gruba ayrılan HDP’liler, Iğdır Sanayi Sitesi esnafını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan HDP’liler, yapılan sohbetlerde seçimlerin önemini anlattı.