Heyva Sor’den Efrin halkı için acil çağrı

Heyva Sor a Kurdistan, Efrin halkı için dayanışma çağrısında bulundu.

Efrin’de işgalci Türk devletinin saldırıları altında bulunan halk için, Heyva Sor a Kurdistan’dan dayanışma çağrısı geldi.

Daha önce Efrin halkı için ‘Büyük Ulusal Yardım Kampanyası’ başlatan yardım kuruluşu Heyva Sor, kampanyaya ‘acil’ ve ‘hemen’ katılım çağrısında bulundu.

Çağrı şöyle:

“Tam 2 aydır Efrin şehri işgalcilerin ve DAİŞ çetelerinin yoğun bombardımanı altındadır. Halkımıza büyük bir soykırım dayatılmaktadır. Kadınlar, gençler, çocuklar vahşi sömürgecilerin saldırısına karşı bir taraftan direnirken, diğer taraftan temel yaşam ihtiyaçlarının olmaması nedeniyle zor anlar yaşıyorlar.

Şengal'de olduğu gibi şimdi Efrin'de yaşayan halkımız soykırım saldırılarına karşı direnirken, bizler direnenlerin yanında yer alarak, her türlü ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalıyız. Efrin halkımızın tek dayanağı Kürt halkı ve dostlarıdır. Onları biz besleyecek, bir imkan yaratacak ve dağlarda-bayırlarda-çöllerde biz sahip çıkacağız. Sömürgeciliğin silahla, tankla topla uçaklarla yetmediği gibi bir de açlık-soğuk ve susuzlukla teslim almak ve soykırımdan geçirme politikasına bizler dur diyeceğiz. Buna izin vermeyelim.

Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostları olarak şimdiye kadar eylem ve değişik etkinliklerle yaptığımız sahiplenmeyi, verdiğimiz güçlü desteği şimdi de maddi boyutla sürdürelim. Halkımıza sahip çıkarak, soykırım politikalarını boşa çıkartalım. Tüm bu nedenlerden dolayı başlattığımız kampanyaya "acil" ve "hemen" koduyla bir kez daha halkımız ve dostlarımıza duyuruyoruz. Hep beraber halkımıza sahip çıkarak, direnişi büyütelim.”