HPG’den Hatay’daki eylem ve operasyona ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hatay’ın Hassa ilçesinde 26 Şubat günü gerçekleştirilen eylem ve ardından geliştirilen operasyona ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında, 27 Şubat günü hayatını kaybeden Bedran Çekdar isimli gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

26 Şubat günü saat 18.20’de güçlerimiz, Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Yolçatı mıntıkası yakınlarındaki E-5 karayolu üzerinde işgalci TC ordusuna ait zırhlı araçlardan oluşan bir konvoya yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde bir panzer imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

27 Şubat günü işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 14.30 sularında bir gerilla birimimiz ile işgalci güçler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Bedran arkadaşımız yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır. Alandaki operasyon devam etmektedir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Bedran Çekdar
Adı Soyadı: Hacı Aydın
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Berivan - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Şubat 2018 / Hatay

Bedran Çekdar yoldaşımız Bitlis’te yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Bedran arkadaşımız, Kürdistan dağlarında ve şehirlerinde halkımıza ve hareketimize yönelik yürütülen imha konseptine karşı gerilla saflarına katılmıştır. Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarı ile büyük bir umut ile mücadele saflarına katılan Bedran arkadaş, yoldaşlığa ve Kürdistan halkına olan derin bağlılığı ile çevresindeki arkadaşlara örnek olmuştur.

Yaşanan bu şahadet karşısında Bedran yoldaşımızın değerli ailesine baş sağlığı diliyor ve özgürlük savaşımızı zafer inancıyla başarıya götüreceğimizi belirtiyoruz. Şehitlerimize vereceğimiz en anlamlı söz, onların Apocu militan duruşlarını yaşatmak ve takipçisi olmaktır.

2. 28 Şubat günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kanireş ve Siro tepelerinin yamaçlarını bombalamıştır.