HPG, Elazığ'da şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Elazığ’da 9 Haziran günü yaşanan çatışmada şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “kahraman şehitlerimizin mücadelesini zafere ulaştırana dek mücadele devam edeceğiz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 gerillaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“23 Haziran tarihli açıklamamızda 8 Haziran günü işgalci TC ordusu Elazığ’ın Arıcak ilçesi kırsalında bir operasyon başlattığını ve 9 Haziran günü güçlerimiz ile işgaliler arasında yaşanan yoğun çatışmalarda Devran ve Firaz yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Devran Devrim
Adı Soyadı: Salih Ekinci
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Hindo – Seydo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2020 / Elazığ

 

Kod Adı: Firaz Amed
Adı Soyadı: İzzet Yiğit
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Servet – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2020 / Elazığ

 

İşgalci Türk devleti Kürdistan’daki tüm manevi değerleri ortadan kaldırmak ve toplumsal yapıyı dağıtmak için yıllardır toplumun her alanına ahlaksızca saldırmaktadır. Başta kadınlar olmak üzere gençler ve çocuklar üzerinde çeşitli ahlak dışı alışkanlıklar ve bağımlılıkları geliştirerek iradesini kırmak ve teslim almanın peşindedir. Faşist devletin bu uygulamalarının bilincinde olan Kürt gençleri her zaman direniş halinde olmuşlardır. Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi kapitalist sistemi ve faşist Türk devlet sistemini iliklerine kadar çözümlemesini yapmış ve buna karşı Kürt gençlerine mücadele perspektifi sunmuştur. Faşist devletin soykırımcı uygulamalarına karşı Kürt gençleri gerilla alanlarına akın ederek, onur mücadelesini yükseltmişlerdir.  Devran ve Firaz yoldaşlarımızda onur mücadelesinin birer öncüsü olmuş ve faşist devlete karşı her alanda mücadele vermişlerdir. Son olarak Kuzey sahasında bu onur mücadelesini Apocu fedai çizgisinde taçlandırarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

DEVRAN DEVRİM

Devran yoldaşımız 1990 yılında Urfa’nın Viranşehir ilçesinde emekçi ve yurtsever bir ailede doğmuştur. Çocukluk yıllarından gençlik yıllarına kadar her zaman büyük bir hakikat arayışı ve mücadelesi içerisinde olmuştur. Önder Apo’nun felsefesini kendine yaşam biçimi olarak benimseyen Devran yoldaşımız, kesin zafer için gerilla mücadelesinin şart olduğu gerçeğini görerek 2009 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Her çalışma alanında emekçiliği ve fedakarlığıyla tanınmış ve her zaman Apocu fedai militan gerekliliklerini başarıyla yerine getirmeyi başarmıştır. Uzun yıllardır Amed sahasında mücadeleyi yükselten yoldaşımız, direniş cephesinde öncü bir komutan olarak rolünü fedai bir tarzda yürüterek Amed sahasının sembol kahramanlarından olmuştur. Devran yoldaşımızın emeği ve fedai duruşu her zaman biz geride kalan yoldaşlarına ilham kaynağı olacak ve yolumuzu aydınlatacaktır.

FİRAZ AMED

Firaz yoldaşımız 1988 Amed’de yurtsever ve mücadeleye bağlı bir ailede doğup, genç yaşlarda gençlik çalışmalarında yer almıştır. Uzun süre gençlik çalışmalarında kaldıktan sonra 2011’de Amed sahasında gerilla saflarına katılarak, direniş mevzilerinde büyük rol sahibi olmuştur. Her alanda öncü ve sorumluluk bilinciyle tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmiş ve tüm yoldaşların gönlünde taht kurmuştur. Mücadele alanlarında sürekli olarak kendisini geliştiren Firaz yoldaşımızın direnişçi ruhu, azmi ve kararlılığı Apocu fedai militanlığın bir örneğini oluşturmuştur.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin mücadelesini zafere ulaştırana dek mücadele devam edeceğiz.”