HPG gerillası İnci’nin cenazesi 7 ay sonra defnedildi

Siirt’te Nisan ayında yaşanan bir çatışma sırasında hayatını kaybeden HPG gerillası Fatma İnci’nin (Amara Serhat) cenazesi ailesinin yoğun çabaları sonucu alınarak, toprağa verildi.

AKP rejimi, 17 Nisan 2018’de Siirt’in Herekol bölgesinde çok sayıda insansız hava aracı, savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştı.

Operasyon sırasında HPG gerillaları ile yaşanan çatışma sonucunda 6 gerilla hayatını kaybetmişti. Bunlar arasında gerilla Fatma İnci de bulunuyordu.

Gerillanın ailesi altı aydır cenazeyi almaya çalışıyordu. İnci’nin kardeşleri ilk olarak 4 Haziran’da Siirt’te başvuru yaptı. Ancak bu başvuruya Ankara Adli Tıp’tan ret yanıtı geldi. Aile bireyleri cenazeyi alabilmek için DNA örnekleri verdi.

Rejim cenazeyi vermemek için çok sayıda engel çıkarsa da DNA örnekleri kabul edildi. Ancak, gerillanın mezardaki anne ve babasından örnek alınmak istendi. Aile bireyleri bu dayatmayı reddetti. Yoğun çabalar ardından geçen hafta Perşembe günü cenazenin verilmesi kabul edildi. Cuma günü Siirt’ten alınan cenaze, Van’ın Erciş ilçesi Çatakdibi mahallesinde toprağa verildi.