HPG, Heftanin şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Heftanin şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, "Büyük bir direnişin, fedakarlığın, fedailiğin ulusal ruhla birleşmesinin somut örnekleri olan yoldaşlarımız, Kürdistan direniş tarihine isimlerini altın harflerle yazdırarak ölümsüzleşmişlerdir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci TC devleti, 16 Haziran 2020’de, kutsal Kürdistan topraklarını işgal amacıyla tarihinin en büyük operasyonlarının birini başlatmıştır. Kürt topraklarını işgal etme, Kürt halkının özgür iradesi olan Özgürlük Gerillasını ve onun temsil ettiği her şeyi ortadan kaldırmaya amaçlayan faşist TC devleti Heftanin alanını hedef olarak önüne koymuştur. Yine 16 Haziran 2020 tarihi en ileri teknolojiyle sonuç almak isteyen işgalciler karşısında Özgürlük Gerillası’nın muhteşem direnişini, teknik karşısında insan iradesinin yenilmezliğinin kanıtlandığı tarihi de temsil etmektedir.

Kürdistan tarihi ihanetler ve ihanetler karşısında yükselen emsalsiz direnişlerin, onurlu yaşam için fedai duruşların tarihidir. Dört parçaya bölünerek, bölgesel sömürgecilerin denetimine verilen kadim Kürdistan toprakları, PKK’nin ortaya çıktığı döneme kadar adeta kaderine terk edilmiştir. Kürdistan’da ulusal ruhu dirilten PKK öncülüğünde, Kürt gençleri özgür dağlara yönelmiş ve direniş cephesinin en ön saflarında tereddütsüz bir şekilde yer almışlardır. Kürdistan’a dönük her saldırı karşısında göğsünü siper geden Kürdistan Özgürlük Gerillası dün olduğu gibi bugün de faşist, sömürgeci güçlere gereken cevabı vermektedir.

Özgürlük Gerillası’nın Heftanin direnişi aynı zamanda Kürt halkının ulusal birliğinin en üst düzeyde temsilini de yansıtmaktadır. Sömürgecilerin bütün parçalama çabalarına rağmen, Kürt halkının özgür iradesinin özgür toplamı olan demokratik modernite gerillası, yürüttüğü direnişle halkımızın direnişi ruhunun somut örneği olarak ortaya çıkmaktadır. Gerilla saflarına Kuzey Kürdistan’dan katılan Agit ve Mazlum yoldaşlarımız; Güney Kürdistan’dan Çiya yoldaşımız ve Rojhılat Kürdistan’ından katılan Şahin ve Tolhıldan yoldaşlarımız, 30 Haziran 1996’da yaptığı eylemle düşmana büyük bir darbe vuran Şehit Zilan’nın fedai çizgisini 24 yıl sonra Hefanin’de aynı fedai ruh ve militan kişilikle bir kez daha ortaya koymuşlardır.

Şehadete ulaşan Tepê Dupişk direnişinde düşmana ağır darbeler vurarak son mermisine kadar savaşan Agit ve Mazlum arkadaşlarımız ile işgal harekatı öncesinde hava saldırısı sonucu şehadete ulaşan Çiya, Şahin ve Tolhıldan yoldaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Çiya
Adı Soyadı: Rıfat Aksoy
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fener – Kutbettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Mazlum Piro
Adı Soyadı: Murat Aktaş
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Ayfer – Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Çiya Bakur
Adı Soyadı: Şerif Ali Ebubekir
Doğum Yeri: Ranya
Anne - Baba Adı: Fatıma – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Şahin Tolhıldan
Adı Soyadı: Nadir Kerimi
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Şerafet – Gurban
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Tolhıldan Ararat
Adı Soyadı: Mehdi Ahmedi
Doğum Yeri: Kotol
Anne - Baba Adı: Sıdıka – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2020 / Heftanin

Agit, Çiya, Mazlum, Şahin ve Tolhıldan yoldaşlarımız Cenga Heftanîn hamlesinde düşmana ağır darbeler vurmuşlar, kanlarını adeta damla damla akıtarak, sömürgecilerin Kürdistan’da ayak bastıkları her yerde, onlara an be an cehennemi yaşatmışlardır. Büyük bir direnişin, fedakarlığın, fedailiğin ulusal ruhla birleşmesinin somut örnekleri olan yoldaşlarımız, Kürdistan direniş tarihine isimlerini altın harflerle yazdırarak ölümsüzleşmişlerdir.

Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve mücadelemiz zafere taşıyarak anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.