GÖRÜNTÜLÜ

HPG, işgalci Türk devletinin gizlediği gerçekleri açıkladı

Girê Cûdî Direniş Alanı’nda Türk ordusunun seçme bir birliğinin sabotaj ile vurulduğunu belirten HPG, “İşgalci ordunun ve özel savaş medyasının gizlediği gerçekleri fotoğraf ve görüntülerle kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk ordusuna darbe vurmaya devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu 4 Nisan günü Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hepsi teğmen ve üst teğmenlerden oluşan seçme bir birliğini savaş tünellerimize doğru göndermiştir. Bu işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış, önce sabotaj taktiği ile vurulmuş, sonra da ferdi silahlar ile müdahale edilmiştir. Güçlerimiz burada cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki 1 adet SAR-56 ferdi silaha ve malzemelere el koymuştur. Ancak işgalci Türk ordusu buradaki kayıplarını da her zamanki gibi gizlemiştir. Cezalandırılan işgalcilerin üzerinden kaldırılan SAR-56 ferdi silahının TCK 1102-22CK00541 seri numarasına sahip olduğu tespit edilmiştir. İşgalci ordunun ve özel savaş medyasının gizlediği gerçekleri fotoğraf ve görüntülerle kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

HPG, Gerçekleştirilen eylem ve işgal saldırılarına ilişkin de şu ayrıntıları paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

4 Nisan saat 10:05’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 radar sistemi ve 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

8 Nisan saat 13:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 projektör ve 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

6 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Nisan–8 Nisan tarihleri arasında Metîna bölgesinin Serê Metîna, Banka, Bêşîlî alanı 8 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Berbizina, Girê Şehîd Hawar, Girê Şehîd Şerîf, Xinêrêya Jor alanı 8 kez, Garê bölgesinin Girê Kun, Deşta Kafya, Gûzê alanı 7 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Bahar Direniş Alanı 14 kez olmak üzere toplam; 37 kez savaş uçakları ile bombalandı.

5 Nisan günü Xakurkê bölgesinin Lolan alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”