HPG’li Moral'ın cenazesi ailesine teslim edildi

Amanoslarda 4 ay önce çatışmada yaşamını yitiren ve kimsesizler mezarlığına gömülen HPG gerillası Eşyar Moral'in (Şiyar Deniz) cenazesi ailesine teslim edildi.

Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda 31 Mart'ta çıkan çatışmada 4 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren HPG gerillası Eşyar Moral (Şiyar Deniz) cenazesi ailesi tarafından teşhis edilmediği için Adana'daki Kabasakal Mezarlığı’na gömülmüştü. Ancak yapılan DNA incelemesi sonucunda cenazenin Moral’a ait olduğu anlaşıldı. Cenazelerini almak üzere yeniden dün akşam Amed’den Adana’ya gelen aile, mezarlık yetkilileri ile görüştü.

Ancak mesai saati dışında olduğu gerekçesiyle aileye çocuklarının cenazesi verilmedi. Bu sabah yeniden mezarlığa gelen aile cenazenin Kabasakal Mezarlığı'nda olduğunu öğrenip oraya geçti. Aile savcı ve onlarca polis gözetiminde mezarlığa gelirken, polis cenazenin çıkarılması sırasında kimseyi mezarlık çevresine yaklaştırmadı. Aile bu duruma isyan ederek, "Bu cenazedir. Ölü birini cenazesine nasıl gelmez. Vicdan yok bu imamda” dedi.

HPG'li Moral'in cenazesini teslim alan aile cenazeyi Amed’in Lice ilçesinde toprağa vermek üzere yola çıktı.