HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, 27 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin’de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“28 Temmuz tarihli açıklamamızda 27 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Helmet ve Tekoşer arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Helmet Kıne
Adı Soyadı: Cemil Muhammed
Doğum Yeri: Kobanê
Anne - Baba Adı: Rabia – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2020 / Avaşin

 

Kod Adı: Tekoşer Kahraman
Adı Soyadı: Rojhat Akdağ
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Ayten – Rahmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2020 / Avaşin

Faşist Türk devleti Kürdistan üzerindeki sömürgecilik ve işgal hayallerini yerine getirmek amacıyla elindeki tüm olanakları seferber ederek saldırılarını sürdürmektedir. İşgalci devletin öncelikli hedefi özgürlük gerillasını ortadan kaldırmak ve işgal stratejisini adım adım uygulamak istemektedir ve bu kapsamda gerilla alanları başta olmak üzere Kürdistan’da işgal saldırılarını genişletme çabası içerisindedir. Bu işgalci güçlere karşı gerillanın tarihi ve destansı direnişi sürmektedir. Özgürlük hareketinin öncü kadroları fedailik ve direnişleriyle bu mücadelenin hangi düzeyde süreceğini ilk mücadele döneminde belirlemişlerdir. Bu gerçeklikten kopuk olan işgalci devlet sağladığı yeni teknolojik imkanlarla bir kez daha umutlanıp tüm vahşetiyle özgürlük hareketine saldırmış ve özgürlük gerillası işgalci devleti bozguna uğratarak bir kez daha fedai ve yenilmez bir güç olduğunu ispatlamıştır. Kürt halkı ve gençleri işgalci devletin özel savaş yalanlarına inanmayıp gerilla saflarına akın ederek ve şehitlerin mirasına sahip çıkarak yanıt vermektedir. Tekoşer ve Helmet yoldaşlarımızda bu onurlu mücadelenin birer öncüleri olmayı ve şehitlerin mücadelesini zafere ulaştırmak için büyük emeklerin sahibi olmayı başarmışlardır.

TEKOŞER YOLDAŞ, DÜRÜST, MÜTEVAZİ VE EMEKÇİ

Tekoşer yoldaş 1993 yılında Hakkari’de dünyaya gelmiş ve derin bir yurtseverlik bilinciyle büyümüştür. Tekoşer yoldaş, devletin asimilasyon merkezi olan okul döneminde gerçekleri görerek özgürlük hareketine sempati duymaya başlar ve 2015 yılında gerilla saflarına katılır. Köy yaşamın ve emekçi bir aileden olmanın verdiği avantajla kısa zamanda yetkin ve çevik bir gerilla olmayı başarır. Temel eğitiminden sonra Zagrosla’ra geçen Tekoşer yoldaşımız her zaman emekçiliği, dürüstlüğü ve mütevazı kişiliğiyle tüm yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Uzun yıllar Zagroslar’da gerillacılık yapmış ve işgalci TC ordusuna ağır darbelerin vurulduğu çok sayıda eylemde yer almış ve büyük emeğin sahibi olmuştur. Katılımdan şehit olduğu ana kadar üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmeyi başarmıştır.

HELMET İSMİNİN HAKKINI VERMEYİ BAŞARDI

Helmet yoldaşımız 1998 yılında; kahramanlığıyla dünya ezilen halklara umut kaynağı olmuş ve direnişçiliğiyle bilinen Kobanê’de dünyaya gelmiş ve 2019 da gerilla saflarına katılmıştır. İşgalci devletin saldırıları sonucu şehit olan büyük komutan Helmet yoldaşımızın şehadetinden sonra ismini alarak düşmana cevap vermiştir. İşgalci Türk devletin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına daha fazla sessiz kalmayarak gerilla saflarına katılmıştır. Temel eğitimden sonra ön cepheye gitmek için yoğun çaba sarf etmiş ve kısa zamanda yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Helmet yoldaşımız mücadele azmiyle, fedai duruşuyla ve kısa bir süreye büyük başarılar sığdırarak ‘’Helmet’’ isminin hakkını vermeyi başarmıştır.

Şehadete ulaşan Tekoşer ve Helmet yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve özgürlük mücadelemizi zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."