JİTEM'in katlettiği Serhat'ın mezarına saldırı protesto edildi

JİTEM tarafından katledilen Av. Medet Serhat’ın mezarına dönük saldırı protesto edildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü ile Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY DER), 2 Kasım 1994’te JİTEM tarafından katledilen Kürt Avukat Medet Serhat’ın mezarına dönük saldırıyı protesto etti. Serhat’ın kabrinin bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yapılan eyleme çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. ANYAKAY DER Eşbaşkanı Ayhan Yıldız, tahrip edilen diğer mezarlara da dikkat çekerek, bu durumun “vahşet” olduğunu söyledi.

Yıldız, “Biz bu konulara yabancı değiliz, bu ilk mezar tahribi değil. Kurdistan’da bulunan birçok mezarlıklarımız tahrip edildi. Kimler bu vahşet uygulamasını yapmışsa kasıtlı ve bilinçli yapmıştır. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu duruma asla alışmayacağız" dedi.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Medet Serhat’ın Kürtlerin inkar edildiği bir süreçte, “faili meçhul” cinayetler ve köy yakmalar gibi kirli politikaların önünde duran ve bu politikalara karşı mücadele eden biri olduğunu söyledi.

Çiçek Otlu, "Bu rejim bizi inkar ediyor, cenazelerimizi kaldırım taşlarının altına koyuyor, kolilerle cenazeleri ailelere teslim ediyor. Politik cinayetleri faili meçhule ve zaman aşımına götürmeye çalışan rejime karşı mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Yine Amed’in Lîce ilçesindeki mezarlıklara da saldırı olduğunu anımsatan Çiçek Otlu, “Ne baskılarınız ne tutuklamalarınız ne de faili meçhul cinayetleriniz bu yürüyüşü durduramamıştır" diye belirtti.

Medet Serhat’ın oğlu Rahmet Serhat ise bu anlayışın “DAİŞ zihniyeti” olduğunu söyledi.