Kadın tutsaklardan Adalet Nöbeti eylemcilerine mektup

Sincan Cezaevi'ndeki tutsak kadınlar, Adalet Nöbeti eylemcilerine mektup gönderdi. Mektupta, annelerin direnişi selamlandı.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsaklar, Wan’daki Adalet Nöbeti’ne katılan kadınlara mektup gönderdi. 60 kadın tutsak adına kaleme alınan mektup, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Kobanê Davası tutsağı Zeynep Ölbeci, Aynur Aşan ve Zeynep Karaman adına gönderildi.

'ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR...'

Kadınların mektubu şöyle:

"Wan Barış Anneleri’ne… Siz de bizimle çok çektiniz, halen de çekiyorsunuz. Biz Kürtler özgürlük ve barış fikrini benimsiyoruz. Ama bizim karşımızda olanlar barış ve özgürlük düşmanıdır. Bu da yükünüzü daha da ağırlaştırıyor. Fakat siz evrenin barış hasretiyle inlediğinin bilincindesiniz.

 Onurlu annelerimiz; biliyoruz ki ‘da-yik (anne)’ kelimesindeki ‘da’ vermek anlamından geliyor. Birçok pozitivist, anneyi sadece ‘çocuk yapan’ olarak tanımlıyor. Fakat sizler barış ve özgürlük mücadelenizle bu tanımlamaları boşa çıkardınız. Barış anneleri; yaşam, özgürlük, eşitliği verdi. Bu biz kadınlar ve toplum için eşsiz bir direniştir. Sizler barış kurucusu filozoflarsınız. Bundan dolayı barışa dönük düşünceleriniz aynı zamanda özgür eş yaşamın başlangıcıdır. Bundan dolayı savaş yanlıları bütün savaş araçlarını size karşı seferber ediyorlar. Barışı mutlak tecrit ile engellemeye çalışıyorlar. Direnişinizle anlaşıldı ki, savaş yanlıları toplumsal barış mücadelenizi engelleyemeyecektir. Evren de, bu direnişin şahididir. ‘Bizler aç susuz değiliz; bizler yersiz yurtsuz değiliz; bizler barışa hasretiz. Bizler buradayız, buralıyız, tecrit ve savaşa karşı direniyoruz’ dediniz.

Bizler Sincan direniş alanından sesimize ses olan eyleminizi selamlıyoruz. Bizler sizleri tek tek canı gönülden selamlıyoruz. Barışın Lideri Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan ve Kürt meselesi demokratik bir çözüme kavuşmadan, bizler her zaman sizlerle birlikte olacağız."