Karadeniz'den Leyla Güven'e ziyaret

Karadeniz’den gelen HDP’liler, Leyla Güven’i ziyaret etti. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 106’ncı gününde.

Güven’e destek ve dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Karadeniz’in Artvin, Rize, Trabzon, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya ve Zonguldak illerinden bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) üye ve yöneticileri, Güven’i Amed'in Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti. HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları’nın da eşlik ettiği ziyaret sonrası açıklama yapıldı. 

'TALEBİ MEŞRU VE YERİNE GETİRİLMELİ'

HDP’nin Trabzonlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Taka, "Leyla Güven’in başlatmış olduğu açlık grevi meşrudur, haklı bir talebi içermektedir. Onun talebi, bizim talebimizdir; mücadelesi bizim de mücadelemizdir" dedi. 

“Bizim görevimiz yaşatmaktır” diyerek Güven’in talebinin karşılanması gerektiğinin altını çizen Taka, şunları dile getirdi: “Cezaevlerinden ölüm haberleri gelirse, bu Türkiye toplumunda yeni bir yara açacaktır, vicdanları kanatacaktır. Buralara gitmeden önce mutlaka devletin ve yetkili bakanlıkların bu meseleye çözüm getirmesi gerekmektedir" diye belirtti.