Kayıp yakınları, katledilen 3 isim için buluştu

Kurdistan'daki kayıp yakınları, Türk devlet güçlerince katledilen Orhan Yakar, Ahmet Bulmuş ve Münir Sarıtaş için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” şiarıyla 790'ıncı kez bir araya geldi. Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eylemde 1996 yılında Çewlîg'de gözaltında kaybedilen Orhan Yakar'ın akıbeti soruldu. Yakar'ın kaybedilme öyküsünü İHD Şube Kayıp Komisyonu Üyesi Berfin Elçi anlattı.

 
ÊLIH
Êlih’te de İHD Şubesi ve kayıp yakınları “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” talebiyle 626’ncı kez Gülistan Caddesi’ndeydi. Eylemde 1 Nisan 1994'te Şirnex’in Cizîr ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Bulmuş’un akıbetini soruldu.
Bulmuş’un hikâyesini İHD Şube Yöneticisi Reşit Çetinkaya anlattı.


COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, eylemlerinin 116’ncı haftasında Gever (Yüksekova) ilçesinin Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Eyleme, DEM Parti Gever ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri ve kayıp yakınları katıldı. Bu hafta, Gever’de 27 Ekim 1995 günü Türk Binbaşı Mehmet Emin Yurdakul komutasındaki Yüksekova Komando Taburuna bağlı askerler tarafından işkence edilerek katledilen Münir Sarıtaş için buluşuldu.
Eylemde İHD üyesi Pınar Zengin açıklama yaptı.
Münir Sarıtaş’ın ailesinden Welat Sarıtaş da "Failleri mahkeme serbest bırakıyorsa tüm bu olayın sorumlusu devlettir” dedi.