KCDK-E’den soykırım saldırılarına karşı direnişi yükseltme çağrısı

KCDK-E, 8 Mart, 21 Mart, 28 Mart gibi önemli tarihlerin arifesinde tüm Kürt halkına soykırım saldırıları karşısında direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz Bayramı, 28 Mart Ulusal Kahramanlık gibi önemli günler arifesinde bir açıklama yayınlayan KCDK-E tüm Kürtleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamleyi ve soykırım saldırılarına karşı direnişi büyütmeye çağırdı.

KCDK-E’nin açıklaması şu şekilde: “Katliamlar ve direniş ayı olan Mart ayında Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor

Faşist Türk devletinin Önder Apo üzerinde sürdürdüğü mutlak tecrit 36 ayını doldurmuştur. İnsanlık tarihin hiçbir döneminde olmadığı biçimde uluslararası bir tecrit sistemi uygulanmaktadır. Önde Apo ağır işkence koşullarına rağmen Kürt halkının özgürlüğü için direnişini sürdürmektedir.

Önder Apo, Özgür Kurdistan ve Demokratik Türkiye’ye hedefinin öncüsüdür.  Bu nedenle faşist AKP-MHP rejimi Önder Apo şahsında Kürt halkına karşı imha ve soykırım saldırılarını sürdürmektedir.

10 Ekim 2023’de başlatılan, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” kampanyasını KCDK-E ve tüm bileşenleriyle kararlı bir seferberlik ruhuyla büyütmek için yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz.

Uluslararası bir dayanışma ruhuyla büyüyen bu kampanyanın kitleselleşerek on milyonlara ulaşması önümüzde ki dönemin en temel çalışması olacaktır. Bu sürecin bize yüklediği sorumluluk ve görev bilinciyle hamlenin ikinci aşamasına güçlü bir irade ile sahiplenmeye çağırıyoruz.

Hem uluslararası komplocuları ve hem de faşist Türk devletinin soykırımcı saldırılarına karşı mücadeleyi başta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmak üzere, 2024 Newrozları, 28 Mart ulusal kahramanlık günü, 4 Nisan Önder Apo’nun doğum günü ve 1 Mayıs Dünya Emek Bayramı’nı, tamamen bu küresel kampanyayı merkezimize alarak kutlayacağız. Milyonlar olarak hep birlikte, ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt sorununa siyasi Çözüm’ diye haykıracağız.

Halepçe, Qamişlo, Gazi ve Efrîn’i unutmadık unutturmayacağız

Mart ayı Kurdistan halkı açısından katliamlar ve direnişler ayıdır. Sömürgeciler, tarih boyu Kürdistan halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini katliam ve soykırım politikaları ile bastırmaya çalışmış, Kürdistan halkı da buna karşı direniş ile mücadelesini ve değerlerini korumuştur.

Diktatör Saddam 1988’de Halepçe’de kimyasal ve hardal gazıyla 5000 insanımızı katlederken, sömürgeci Türk devleti 12 Mart 1995’te İstanbul’da Gazi Katliamını gerçekleştirmiştir. Suriye rejimi 12 Mart 2004’te Kürtler ve Araplar arasında çatışma provokasyonuyla katliam gerçekleştirdi. AKP-MHP faşizmi 18 Mart 2018’te aynı zihniyetle ve katliam politikaları ile Efrîn’i işgal etti. Tüm bu katliam ve işgal politikaları Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini engelleyemediği gibi halkımızın öfkesini ve mücadele kararlılığını daha da arttırmıştır.

KCDK-E Olarak tüm Kurdistan halkına çağrımız bu katliam ve soykırım saldırılarına karşı vicdani, ahlaki görevimizi her yerde ulusal birlik temelinde direnişi yükselterek şehitlerin talebi olan halkımızın özgürlüğünü sağlamaktır. "