KCDK-E, katledilişinin 11’inci yılında Hrant Dink’i andı

Hrant Dink’i katledilişinin 11’inci yıl dönümünde anan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Biz Ermeniyiz, biz Kürdüz, biz Aleviyiz, biz Êzidîyiz biz tüm farklı kimlik ve inançlarız diye sessizimizi yükseltmeliyiz. Gün ortak mücadeleyi yükseltme günüdür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı şunları belirtti: “Agos Gazetesi kurucusu ve demokrasi şehidi Hrant Dink’in katledilişinin 11. yılı dolayısıyla saygıyla anıyoruz. Sözde kurulan mahkemelerde 11 yıldır sorumluları ve emri verenleri açığa çıkarılmaması gösteriyor ki bu katliamın planlayıcısı devlet olduğu açıktır.

Devletin tekçi egemenlikçi anlayışının sonucu gerçekleştirdiği başta Ermeni katliamı olmak üzere tüm soykırımlarla yüzleşmesi, kimliklerin ve inançların özgür ve eşit ortak yaşamı için mücadele eden Hrant Dink sistemin linç kampanyaları ile bilinçli olarak hedef haline getirilmiştir.

Hrant Dink, Ermeni kimliği yanında demokrasi, barış, kardeşlik ve özgürlüğün sembolü olduğu için önce derin yapılar tarafında tehdit edilerek korkutulmaya çalışılmış, geri adım atması ve boyun eğmesi hedeflenmiştir. Dik durusu ve cesurca inandığı değerleri her koşul altında savunması nedeniyle devletin tekçi sistem yapıları paniklemiştir. Daha önce birçok muhalife ve aydına uyguladıkları gibi, devletin derin güçleri yapılarını harekete geçirerek Ermeni halkının yiğit evladı Dink’i katletmiştir. Hrant Dink’in öldürülüşü açıkça barış, kardeşliğe ve özgürlüğe sıkılmış bir kurşundur

Türk egemenlikçi sistemi farklı kimlik ve inançlara tahammülü olmadığı gibi ses çıkaranları hep katliamlarla susturmaya çalışılmıştır. Hrant Dink katliamı ile devlet başta Ermeni halkı olmak üzere Kürtlere, Asurilere, Alevilere, Êzidîlere yani farklı kimlik ve inançların aydınlarına değerlerinizi sahiplenirseniz sonunuz tıpkı Vedat Aydin, Musa Anter, Mehmet Sincar, Tahir Elçi, Madımaktaki Alevi aydınları ve Hrant Dink gibi olacak diyerek boyun eğin mesajı vermiştir.

Biz Kürtler başta Ermeni halkı olmak üzere farklı kimlik ve inanç grupların savunucularını en iyi anlayanlardanız. Tıpkı Hrant Dink’in dediği gibi dünü unutmadan ama düne takılı kalmadan. Özgür, eşit tüm kimliklerin ve inançların ortak yaşamı için mücadelemizi birleştirerek tekçi egemenliğin temsilcisi olan AKP-MHP faşizmine karşı ortak mücadeleyi yükselterek özgürlüğü ve eşitliği sağlayalım.

Biz Ermeniyiz, biz Kürdüz, biz Aleviyiz, biz Êzidîyiz biz tüm farklı kimlik ve inançlarız diye sessizimizi yükseltmeliyiz. Gün ortak mücadeleyi yükseltme günüdür.

KCDK-E olarak politik duruşu ve kararlı demokrasi mücadelesi dolayısıyla Hrant Dink’i saygıyla anıyor, mücadelesini mücadelemizde yaşatacağımızı söz veriyoruz.