KCDK-E saldırılara karşı Kürtleri Brüksel’de acil eyleme çağırdı

KCDK-E, Belçika’nın Heusden-Zolder şehrinde Kürtlere yönelik saldırının ardından Kürtleri bugün saat 12’de Avrupa Parlamentosu önünde düzenlenecek protesto eylemine çağırdı.

BELÇİKA'DA FAŞİST SALDIRI

KCDK-E açıklamasında, faşist Türk devletinin saldırılarına karşı tüm Kürt halkını acil olarak saat 12’de Avrupa Parlamentosu önünde düzenlenecek olan eyleme çağırdı.

KCDK-E açıklamasında şunlar ifade edildi: “Kurdistan’in tüm parçalarında milyonların meydanları coşku ve ulusal birlik ruhuyla doldurduğu Newrozların Avrupa’da da yüzbinlerin sahiplenmesiyle büyük bir halk direnişine dönüştüğü bir aşamada Türk devleti faşist terörü tekrardan Belçika’da uygulamaya koydu.

Belçika polisinin gözü önünde gerçekleşen, tekbir sloganlarıyla Kürt kanı dökmeye ant içmiş Türk devletinin faşist çetelerine geçit veren Belçika polisi ve hükümetini bu tutumlarından dolayı kınıyoruz.

Faşist Türk devleti provokasyona ve katliama doymuyor

Köln’de başlayan direniş ruhunun başta Frankfurt Newroz’u olmak üzere Avrupa’nın neredeyse her yerinde büyüyen bir direnişe dönüşmüş durumdadır. Artık dünya bu direnişin sesini duymakta ve hak vermektedir. Dünyanın her tarafında dostlar bu mücadeleye ellerinden gelen tüm çabayla destek vermektedir.

Faşist Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın maskesi düşmüştür. Bölgede terör estiren, terör gruplarını besleyip dünyaya katliam için yollayan bir katil olduğu ortaya çıkmıştır. Son olarak Moskova’da vahşi katliamı yapan Daiş çetelerinin Türkiye’den geldiklerini bizzat katiller kendileri itiraf etmiştir.

Belçika’da gerçekleşen ırkçı saldırı planlıdır

Hamlenin dünya çapında büyümesi ve ses getirmesi, Kürt halkının ulusal birlik ruhuyla bütünleşmesi savaş çığırtkanlığı yapan faşist Türk devletini azgınlaştırmıştır. Hem içte hem dışta derin bir kriz ve yenilgi yaşayan Türk devletinin krizi ve savaşı derinleştirmekten başka çaresi kalmamıştır.

Tam da bu nedenle Kürt halkına karşı Avrupa’da provokasyon girişimlerini örgütleyerek sonuç almak istemektedirler. Belçika’da Türk konsoloslukları üzerinden örgütlendirilen ve Belçika polisinin seyirci kaldığı faşist saldırı sokak çatışmalarına taşınmak istenmiştir.

Kurdistanlı ailenin evlerini yakma, linç etme boyutuna varan bu saldırı genişleyerek Kurdistanlıları linç etme boyutuna vardırılarak Türk faşist grupların saldırılarının önü açılmıştır.

Kürt halkı bulunduğu her yerde öz iradesi ve örgütlülüğünü koruyarak faşist saldırılara karşı omuz omuza olmalı ve bu provokasyonlara karşı hazırlıklı olmalıdır. Halkımız bu duyarlılıkla bulunduğu her yer de bu tür faşist saldırı ve provokasyonlara karşı irade olup örgütlü gücünü korumalıdır.

KCDK-E olarak Belçika’da planlı bir şekilde devreye sokulan, bizzat faşist Türk devletinin organize ettiği, Belçika polisi ve hükumetinin seyirci kaldığı bu katliamcı faşist saldırıyı protesto etmek için Avrupa’nın her yerinden halkımızı 25 Mart günü saat 12:00’de Avrupa Parlamentosu önünde gerçekleştirilecek büyük gösteriye katılmaya çağırıyoruz.”