KCDK-E: Wan isyanı ve direnişi bir milattır

KCDK-E, Wan’de yaşanan isyan ve direnişi bir milat olarak nitelendirerek “Kürt halkı toplumsal ayağa kalkış ve direnişle kazanacağını yaşayarak görmüştür” açıklamasında bulundu.

KCDK-E'DEN AÇIKLAMA

KCDK-E, Wan’da yaşanan direniş sonucunda YSK’nın DEM Parti’nin seçimleri kazandığını tescil etmesinin ardından yayınladığı açıklamada herkesi mücadeleyi her alanda büyütmeye çağırdı.

“Kurdistan’ın tüm kentlerinde kadınlar ve gençlik öncülüğünde isyana dönüşen tarihi toplumsal direniş AKP-MHP faşist darbe girişimini boşa çıkararak geri adım attırmıştır” denilen açıklamada Kürt halkının ayağa kalkış ve direnişle kazanacağını yaşayarak gördüğü belirtildi.

KCDK-E’nin açıklaması şu şekilde:

“31 Mart yerel seçimlerinde Kurdistan kentlerinde kazanılan zafer, Erdoğan rejimini çöküşün eşiğine getirmiştir. Yerel seçimlerde büyük zafer elde eden halkımızın iradesini yok sayan AKP-MHP faşist ittifakına tarihi bir ders verilmiştir.

Büyükşehirleri bir bir kaybeden faşist Erdoğan ve ittifakı halkın iradesine pusu kurarak siyasi soykırımı devreye sokmuştur. AKP iktidarı Wan halkının özgür iradesine karşı darbe mekaniğiyle yönelerek sonuç almak istemiştir. Kurdistan’ın tüm kentlerinde kadınlar ve gençlik öncülüğünde isyana dönüşen tarihi toplumsal direniş AKP-MHP faşist darbe girişimini boşa çıkararak geri adım attırmıştır.

"Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' şiarıyla başlatılan hamlenin milyonlara mal edilmesi ve halklaşması aşamasına denk düşen Newrozların ardından Wan başta olmak üzere Kurdistan illerinde ortaya çıkan bu direniş ruhu tecritte karşı önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Wan ve Kurdistan illerinde milyonların ayağa kalktığı bu başkaldırı muhakkak tarihte geçecek devrimsel bir direniştir. Önder Apo üzerinden sürdürülen tecrittin toplumsal ayağı ciddi hasar alarak Kürt Sorununa Demokratik Çözüm’ün önü açılmıştır. Kürt halkı toplumsal ayağa kalkış ve direnişle kazanacağını yaşayarak görmüştür.

Soykırımcı Türk devletinin tüm inkar ve imha politikalarına karşı halkımız rolünü oynayarak "Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' şiarını yükseltme kararlılığını alanlarda ortaya koymuştur.

Önder Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan bir yeniden diriliş günü olarak hamlenin yeni evresinin başlangıcı olmuştur. Önder APO, Kürt halkının iradesiyle bütünleşmiş bir çizgidir. Kürt halkının varlığı, toplumsal bütünlüğü Önder Apo’nun öncülüğünde zirve yapmaktadır.

Önder Apo, ulus devlet kıskacına karşı halkların demokratik ulus paradigması etrafında insanlığın evrenselleştiği toplumsal yaşam modelinin öncüsüdür. Bu nedenle Önder Apo’nun doğuşu insanlığın yeniden doğuşu ve dirilişini temsil etmektedir. Önder Apo, insanlığın başına bela edilen ulus devlet zihniyetine karşı insanlığın toplumsal temsiliyetinin Önderliğidir.

Bu nedenle Önder Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan kapitalist moderniteye karşı insanlığın toplumsal direnişinin adıdır. Bu nedenle hamle kapsamında Önder APO’nun özgürlüğünü halkların özgürlüğü perspektifiyle ele alarak devam eden uluslararası tecritte karşı mücadeleyi daha da yükseltilmesinin vesilesi yapma sorumluluğu bizi bekliyor.

Önder Apo üzerinde süren ve halklara karşı yürütülen savaş anlamına gelen tecritte karşı halkların toplumsal ortaklaşması üzerinden hamleyi milyonlara mal etme ve büyütme görevi ile karşı karşıyayız.

Wan ve Kurdistan halkı isyan ateşini sokağa taşıyarak hazır olduğunu gösterdi. Şimdi Avrupa, Kanada ve Avusturalya’da yaşayan halkımız bulunduğu her yerde bu sorumluluk ve bilinçle üzerine düşen bu onurlu görevi yerine getirme görevi ile karşı karşıyadır. KCDK-E olarak bu büyük direniş ruhuyla Önder APO nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelemizi her alanda büyütmeye çağırıyoruz.”