KESK’liler: Baskılara boyun eğmeyeceğiz, mücadeleyi büyüteceğiz

KESK İstanbul Şubeler Platformu, kamu emekçinin haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edilmesine neden olan KHK zulmünü Beşiktaş Kartal Meydanı’nda protesto etti.

Anti demokratik ihraç kararlarına, baskılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayan KESK’liler, ihraç edilen ve açığa alınan tüm üyeleri tekrar görevlerine dönene kadar mücadele büyüterek sürdüreceklerini kaydetti.

TEK ADAM REJİMİ OHAL’İ YAPILANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) zulmüne karşı her Cumartesi günü İstanbul’un çeşitli yerlerinde eylem düzenleyen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, bu hafta Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya geldi. “KHK’lar gidecek biz kalacağız” yazılı pankartının açıldığı eylemde hep bir ağızdan, “AKP’nin memuru olmayacağız” “Faşizme karşı omuz omuza”, “İşimizi geri alacağız”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı. Cumartesi Anneleri’nin eyleminin yasaklanması ve Dersim’de orman yangınlarına protesto edildiği eylemde, açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Zeliha Baksi, AKP’nin baskıcı, ırkçı, piyasacı, eril ve gerici tek adam rejiminin, darbe girişimini fırsat bilerek ilan ettiği OHAL’i yapılandırmaya çalıştırdığını vurguladı. OHAL döneminde çıkartılan KHK’lerle 130 bini aşkın kişinin kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, banka hesapları gerekçe gösterilerek fişlenip, ihraç edildiğini hatırlatan Baksi, siyasi görüşü, etnik kimliği, dini inancı, mezhebi, yaşam tarzı açısından iktidarın belirlediği sınırlar içinde olmayan veya davranmayan herkesin ve her kurumun OHAL sürecinde hedef haline getirildiğini belirtti.

‘BU DÜZEN DEĞİŞMELİ’

“Bu düzen değişmeli” diyen Baksi, masa başında intikam hırsıyla alınan karalara karşı en güçlü yanıtı dayanışma gücüyle vereceklerini kaydederek, tüm antidemokratik uygulamalara ve baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Baksi, ihraç edilen ve açığa alınan tüm üyeleri tekrar görevlerine dönene kadar mücadele büyüterek sürdüreceklerini kaydetti.