KESK: Tek adam rejimi sarsıldı, gelecek daha güzel olacak

KESK Merkez Yürütme Kurulu, İstanbul’da rejim adayının ağır bir yenilgi aldığı seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, tek adam rejiminin sarsıldığı yorumunda bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu, 31 Mart’ta iptal edildikten sonra 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu.

AKP-MHP rejimi için, “saltanat sürmenin artık o kadar kolay olmayacağını” ifade eden KESK, “23 Haziran’da Tek Adam Rejiminin korktuğu başına gelmiştir. Bir genel seçim havasında geçen İstanbul yerel seçiminde kazanan umut, kaybeden korku, ötekileştirme, düşmanlaştırma siyaseti olmuştur” dedi.

23 Haziran seçimlerinin en önemli mesajının “korku imparatorluğuna karşı zaferin ancak ve ancak birlikte mücadele ile kazanılacağı” olduğunu belirten KESK, şu yorumda bulundu:

“23 Haziran’da çok önemli bir irade açığa çıkmıştır. Tek adam rejimi sarsılmıştır, ancak yıkılmamak için her türlü hukuksuzluğa devam etmek isteyecektir. Ekonomik krizin faturasını emekçilere, ezilenlere fatura etmek için neo liberal politikalarını sürdürecektir. Bundan sonra da birlikte mücadeleyi esas alarak umudu büyütmeye, baskılara ve tek adam rejimine karşı durmaya, sendikal hak ve özgürlükleri savunmaya, demokratik, özgür, eşit ve laik bir ülke mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Gelecek daha da güzel olacak.”