Keskin: Avukatlar için de en büyük baskı dönemindeyiz

İHD Eş Genel Başkanı ve İstanbul Barosu Başkan Adayı, Avukat Eren Keskin, avukatların her dönemden daha fazla baskı altında olduğunu vurgularken, "Ama biat edilmeyecek" mesajını verdi.  

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar, tahliyelerinden 24 saat geçmeden tekrar tutuklandı. Avukatların duruşmalardan darp edilerek çıkartılması ve son olarak Avukat Ömer Kavili’nin mahkeme heyetiyle usule ilişkin tartıştığı için tutuklanması, gözleri tekrar savunmaya yönelik artan baskılara çevirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı ve İstanbul Barosu Başkan Adayı, Avukat Eren Keskin, avukatlara yönelik artan saldırıları ANF’ye değerlendirdi.

Hukuksuzluğun vardığı noktayı, “Hepimiz baskı altındayız ve kıstırılmış durumdayız” diyerek özetleyen Keskin, 'yargının bu kadar bağımlı hale geldiği ve hukukun bu denli yerlerde süründüğü başka bir süreç daha yaşanmadığını' söyledi. Keskin, “Geçmişte de benzer baskıcı süreçleri yaşadık ama yargının bu kadar tek bir merkeze bağlı olduğu bir dönem daha yaşanmadık” dedi. Hukukun yok edilmesine en aktif biçimde karşı çıkanların yine avukatlar olduğunu vurgulayan Keskin, birçok sivil toplum örgütünde ön planda olan avukatların yaşanan hukuksuzluğu bildikleri ve bunu dillendirdikleri için hedef olduklarını söyledi. Özellikle siyasi davalara giren avukatların büyük baskı gördüğünü belirten Keskin, demokratik mücadeleyi her cepheden ablukaya almak isteyen iktidarın, mücadelenin önemli bir figürü olan avukatlara yöneldiğini kaydetti. Sırf mesleklerini icra ettikleri için bugün çok sayıda avukatın cezaevlerinde rehin tutulduğunu dile getiren Keskin, kendisinin de cezaevine girmek üzere olduğuna,12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığına işaret etti.

DERİN DEVLET EŞİTTİR AKP!

Keskin, AKP iktidarının derin devletle uzlaşmasına şahit olduklarını söylerken, Mehmet Ağar, Tansu Çiller, Musa Çitil gibi '90’lı yılların figürlerinin yine sahneye çıktığını belirtti. Keskin, Cumartesi Anneleri’nin eylemine getirilen keyfi yasağın, avukatların, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin üzerindeki baskının AKP ve derin devletin uzlaşmasının büyük resmi olduğunu vurguladı.

'BİAT EDİLMEYECEK'

İHD Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin, hukuk mücadelesinin hiçbir baskı döneminde son bulmadığı gibi bugün de son bulmayacağının altını çizerek, “Avukatlar biat etmeyecek ve mücadeleyi kesintisiz bir biçimde sürdürecek” mesajını verdi.