Kılıçdaroğlu: Yurt dışına para kaçırıyorlar, belgeler elimizde

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinden birinin Ensar ve TÜRGEV aracılığıyla Amerika’daki paravan bir vakıf aracılığıyla yurt dışına 1 Milyar TL kaçırdığını, para akışına dair belgelerin ellerinde olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medyadan yaptığı açıklamalarla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin Ensar ve TÜRGEV aracılığıyla yurt dışındaki paravan bir vakfa para aktardığını açıkladı.

PARA AKIŞI BELGELERİ ELİMİZDE

Kılıçdaroğlu, sanal medyadan yayınladığı videoda, söz konusu vakıfların sırayla yurtdışına para aktardığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ise şu şekilde:  

"Belgeler elimizde, para akışları elimizde. Bir vakıf kurulmuş Amerika’da, Amerika kanunlarının arkasına gizlenmek için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pennsylvania yaratmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kurup başına bir Amerika vatandaşı koyulurlar ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor, öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Vakıflardan biri TÜRGEV diğeri Ensar, bu vakıflar paraları bir Amerika vatandaşına göndermeye başlıyor. 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, bir 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, bir TÜRGEV bir Ensar durmuyorlar. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar. Siz bu paraları nereden buldunuz, kim verdi, neden bu dövizleri yurt dışına taşıyorsunuz?

PARALEL HAYAT KURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Gelelim yurt dışında paralel hayat kurmaya çalışanlara yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz, yanılıyorsunuz, Erdoğan çık söyle aileden kim gönderiyor bu paraları, yine aileden kim alıyor bu parayı Amerika’da. Çık anlat çekinme.  

Belediyelere sesleniyorum bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boyunuzun borcudur. Kurtulmak isteyenler evlatlarımızı yurtlarınıza alın. İşte bu yüzden emekliye para yok bu yüzden 1 litre süt 20 lira, bu yüzden 4 milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız.”