Kürkçüler'deki ihlaller kanuna uygunmuş!

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, HDP'nin Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ndeki hak ihlalleriyle ilgili başvurusuna bir yıl sonra yanıt verdi, "Yapılanlar kanuna uygun" dedi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu'nun Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan hak ihlalleriyle ilgili Temmuz 2019'da yayımladıkları hak ihlalleri raporunu Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na taşıdı.
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, ihlallerin kanuna uygun olduğunu savundu, "Kötü muamele yok" iddiasında bulundu.

BUNLAR MI KANUNA UYGUN?

HDP'nin raporunda, tutsakların ve ailelerinin tehdit edildikleri, buna karşı çıktıklarında infaz ve koruma memurları tarafından kötü muameleye maruz kaldıkları, ayrıca Akın isimli infaz ve koruma memurunun kötü muamelede bulunduğu belirtilmişti. Yine dilekçe, mektup ve faksların ilgili yerlere gönderilmediği, tutsaklara Yeni Yaşam gazetesinin verilmediği de raporda yer almıştı.