Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven yaşamını yitirdi

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 58 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven yaşamını yitirdi. HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın babası Hüseyin Şık (81) da hayatını kaybetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü  talebiyle 58 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven bu sabah hayatını kaybetti. 94 yaşındaki anne Güven’in, yaşından dolayı yatağa bağlı yaşadığı öğrenildi. 

Konya’da yaşamını yitiren anne Güven’in, Cihanbeyli’nin Yapalı mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi. 

Güven’in avukatları ise önümüzdeki saatler içerisinde Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek, annesinin yaşamını yitirdiğini bildirecek. Güven’in sağlık koşullarının el vermesi durumunda, annesinin cenaze törenine katılması için avukatları tarafından Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunulacak. 

HDP'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

HDP, Leyla Güven’in annesinin yaşamını yitirmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı. HDP mesajında,“58 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven (94) hayatını kaybetti. Güven’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cevriye Güven'e rahmet, Türkiye halklarının geleceği için aylardır direnen Leyla Güven’e, Güven ailesine başsağlığı diliyoruz. Cevriye Güven'in yaşamının son günlerinde kızı Leyla Güven’i göremeden hayata veda etmiş olması bu ülkenin büyük ayıbıdır. Mücadelemiz annelerimize barış ve huzur içerisinde sevdiklerinin yanında yaşamlarını sürdürebilecekleri bir yaşam kurmaktır” denildi.

HÜSEYİN ŞIK YAŞAMINI YİTİRDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın babası Hüseyin Şık (81), yaşamını yitirdi. Antalya'da özel bir hastanede tedavi gören Şık’ın cenazesi Uncalı Mezarlığı'nda Cuma sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Konyaaltı ilçesi Sarısu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.