MAK devletin teknik istihbarat olanaklarını hedef aldı

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK-Milîsên Azadiya Kurdistan, gerillaya karşı kullanılan "foto kapan, harekete duyarlı sensör ve termal kameraları” tespit ederek imha ettiklerini bildirdi.

Yazılı açıklamada "Amed Şehit Kendal Şehit Remzi ve Şehit Kawa alanlarında milislerimiz görev başındaydı" diyen MAK, işgalci Türk devletine karşı fedaice savaşan gerillaya destek olmaya devam ettiklerini belirtti. 

Açıklamada “İşgalci Türk Ordusunun teknik istihbarat sağlamak için gerilla alanlarına yerleştirdiği ‘foto kapan, harekete duyarlı sensör ve termal kameralar’ farklı tarihlerde ki arazi faaliyetleri sırasında Milislerimiz tarafından tespit edilerek imha edilmiştir” denildi. 

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “MAK Milisleri Şehid Çiyagerlerin, Numan Amedlerin, Azad Siserlerin ve Şehid Gulanların izlerini taşıyan Amed dağlarında  düşmana korku salıyor. Milislerimiz bu eylemleriyle  düşmanın Kurdistan dağlarındaki etkisini ve tekniğe dayalı savaşına darbe vuruyor. Gerilla alanlarına dönük süren saldırıların hesabını soruyor.

Bu eylem ile tüm halkımıza ve gençlerimize çağrımızdır; düşmanı Kürdistan topraklarından söküp atana kadar düşmanı ve aparatlarını hedef alalım.

Bu vesileyle halkımızın Newrozunu kutluyor, başta gençler olmak üzere her yurtseverin örgütlenerek MAK milis saflarında düşmana karşı serhildan ruhuyla harekete geçmeye çağırıyoruz.”