MAK’tan Amed’de petrol boru hattına sabotaj

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Amed’in Hezro ilçesinde petrol boru hattına sabotaj eylemi düzenlediklerini bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan),  “Amed’in Hazro ilçesinde 30 Mart akşamı saat 21:15 civarında İnce Kavak Mahallesinde faşist ve işgalci devletin petrol boru hattı sabotaj tekniğiyle patlatılmıştır” dedi.

MAK, “Yerel kaynaklardan aldığımız bilgiler neticesinde etrafta güçlü bir patlama ve etki yarattığı yüzlerce varil petrolün imha olduğu tespit edilmiştir. Birimlerimiz eylem alanından başarılı bir şekilde çıkmıştır” diye ekledi.

Açıklamada, “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı TPAO’yu kullanarak Bakurê Kurdistan’da başka bir yağma ve talan gerçekleştiren devlet buradan elde ettiği parayı Özgürlük gerillasına ve halkımıza karşı savaşta kullanmaktadır” ifadeleri yer aldı. 

“Faşizmi besleyen herşeyin hedeflerinde olduğunu” belirten MAK, “Bu eylemle Bakurê Kurdistan da son bir haftadır Amed bölgesinde operasyona çıkan devleti uyarıyoruz. Dağlarımızı terk edin aksi takdirde dağlarımız sizlere mezar olacaktır” ifadelerini kullandı.