GÖRÜNTÜLÜ

MAK’tan polis karakoluna 4 Nisan eylemi

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Êlih’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da karakola elyapımı bomba (EYP) ve molotof kokteylleri ile eylem düzenlediklerini bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada Êlih’te İpragaz Mahallesi’nde 4 Nisan gecesi saat 01.00 civarında karakolu hedef aldıklarını belirterek,  “Saldırı esnasında milislerimizin karakola attığı EYP dışarıdaki ve ön cephedeki zırhlı araca isabet ederek zırhlının hasar görmesini sağladı. Aracın içinde bulunan faşist polisler korkarak karakol merkezinin içine kaçmaya çalıştılar. Milislerimiz eylemin ardından başarılı bir şekilde yerlerine ulaştılar.” dedi. 

“Rêber Apo üzerinde süren tecritin kaldırılması ve özgürleşmesi bütün MAK güçlerinin omuzlarındadır” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu vesile ile Rêber Apo’nun doğuşunu Kurdistan halkının yeniden doğuşu olarak değerlendiriyor. Milyonlarca Kürt’ün fikri, ideolojisi ve felsefesiyle kendini bütünleştirdiği bu iradeyi selamlıyoruz.”