Mardin'de eylemler yasak, uyuşturucu serbest!

AKP rejimi, Mardin'de baskıyla, katliamla teslim alamadığı gençleri uyuşturucu tuzağına düşürmeye çalışıyor. Kentte her türlü demokratik hareketlilik engellenirken, gözler önündeki uyuşturucu trafiğine müdahale edilmiyor.

MA'nın haberine göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamaları sürüyor. Kentin giriş ve çıkışında 6 polis noktası bulunurken, her sokak başında bir zırhlı araç var. Mahallelerde çok sayıda nöbet kulübesi ve karakol da bulunuyor.

HER ŞEY YASAK, UYUŞTURUCU SATIŞI HARİÇ!

Kentte hükûmete yakın kurum ve kuruluşlara her türlü eylem ve etkinlik serbest. Muhalifler ise bu haktan yararlanamıyor. 'Onay' verilen etkinlikler için ise bilinçli olarak birkaç saat önceden bilgilendirme yapılıyor ve bu da etkinliğin düzenlenmesini engellemiş oluyor.

Kentte hükûmet yanlısı kesimler dışındaki herkese dönük baskı ortamı giderek derinleşirken, özellikle 'sokağa çıkma yasağı'yla birlikte her geçen gün gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu trafiği dikkat çekiyor. Söz konusu uyuşturucu kullanımı özellikle kente bağlı Kışla, Zeynel Abidin ve Fırat mahallelerinde göze çarpıyor. Uyuşturucu satıcılarının adeta kol gezdiği mahallelerde esrarın yanı sıra eroin satışı da oldukça yüksek bir oranda.

POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE SATIŞ YAPILIYOR

Cumhuriyet Ortaokulu’nun hemen karşı tarafında bulunan Mardin durağında da uyuşturucu satışı yapılıyor. Satış yapan gençlerin zırhlı araçlara aldırış etmemesi ise bu trafiğin polis kontrolünde veya bilgisi dahilinde yapıldığını düşündürüyor. Mahalleli, söz konusu grupların sabahtan akşama kadar uyuşturucu sattığını ve hiçbir müdahaleyle karşılaşmadığını anlattı. Mahalleli, özellikle yakınları cezaevlerinde olan ve 'yasak' sırasında katledilen kişilerin ailelerindeki gençlerin bu tuzağa düşürülmek istendiğini belirtti.