Mehmet Öcalan: Tecride karşı ayağa kalkmalıyız!

Mehmet Öcalan, ağabeyi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kabul edilmemesini ve harekete geçilmesini istedi, "Yarın geç olabilir" uyarısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşullarını değerlendiren kardeşi Mehmet Öcalan, şu ana kadar başvuru taleplerine hiçbir cevap alamadıklarını ancak öne sürülen gerekçelerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. MA'nın haberine göre, İmralı sisteminde tecrit koşullarını da aşan bir sitemin devreye konulduğunun altını çizen Öcalan, “İmralı’da tecrit koşullarını aşan bir uygulama var, bu uygulamaya isim bulmakta zorlanıyorum. Yaşanan bu durum kabul edilemez ve başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu ve Türkiye halklarının harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

'ÖCALAN ROLÜNÜ OYNAYABİLMELİ'

Demokratik haklarını kullanmak istediklerini ve Öcalan'ın sağlığıyla ilgili kaygılı olduklarını vurgulayan Mehmet Öcalan, "Egemen güçlerin bu sorunu çözmek gibi bir derdi varsa Öcalan ile görüşme kanallarının bir an önce açılması gerek. Bu sorunu çözebilecek tek kişi Öcalan’dır. Öcalan’ın rolünü oynaması için koşullarının iyileştirilmesi gerek” diye konuştu.

‘YARIN GEÇ OLABİLİR' UYARISI

Kürtlerin gözü, kulağı ve yüreğinin İmralı’da olduğunu söyleyen Öcalan, şu uyarıyı yaptı: "Kürt halkının bir an önce ayağa kalması gerekir. Eğer bu bugün yapılmıyorsa yarın çok geç olabilir. Şahsım adına verilmesi gereken bedeli vermeye hazırım, hiç kimse bedel ödemekten çekinmemeli ve İmralı tecridi kırılana dek kesintisiz mücadele edilmeli."