Orhan: Halk bize söz bırakmıyor

HDP Van Milletvekili adayı Muazzez Orhan, "Gençlerin, kadınların, çocukların gözlerindeki umut ışığı, 'kazanacağız, hiç kuşkunuz olmasın’ söylemi bizlere söz bırakmıyor" dedi.

24 Haziran seçimlerinde Kürt halkının yeni bir yaşamı, barışı, özgürlüğü yaratacağını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4. sıra milletvekili adayı Muazzez Orhan, emek hareketi için yürüttüğü çalışmalarla tanınıyor. 1972’de Van’ın Başkale ilçesinde dünyaya gelen Muazzez Orhan, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. İki dönem Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Usta Öğreticilik yapan Orhan, 2002’de katıldığı özelleştirme karşıtı eylemler nedeniyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne sürgün olarak gönderildi. 19 Aralık 2017’de ise KHK ile ihraç edildi.

HDP Van Milletvekili adayı Muazzez Orhan, çocukların istismar edilmediği, öldürülmediği, kadınların taciz ve tecavüze uğramadığı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, gençlerin hayallerinin ve umutlarının, halkların ve inançların özgürce yaşayabildiği ülke hayalinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Kürt halkının yüzyıllardır sömürüldüğünü; dilini, kimliğini, kültürünü kabul etmeyenlere karşı mücadele verdiğini hatırlatan Orhan, "Kürt halkı onurlu duruşundan asla vazgeçmemiştir. Bizler de onurlu yaşamın gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları sırasında hem yaşanan acıları tekrar tekrar hissettiklerini hem de eşitlik, adalet ve özgürlüğe olan özlemi gördüklerini kaydeden Orhan, şunları söyledi: "Onların sesi olduklarını bildikleri partimize olan ilgileri inanılmaz. Çocuklar ve anneler, koşarak alkışlarla, zılgıtlarla karşılayıp dualarla uğurladı. Gençlerin, kadınların gözlerindeki umut ışığı 'Kazanacağız, hiç kuşkunuz olmasın' söylemi, bizlere söylenecek söz bırakmıyor. Toplumun her kesimi adaletsizlikten, ötekileştirilmekten, inancının sömürülmesinden, işsizlikten, yolsuzluktan bıkmış. Korku yok, cesaret had safhada. Herkes çözümün HDP olduğunu biliyor. Buna olan umut ve inanç büyüyor."