Patnos’ta 12 kişilik özel işkence ekibi!

Patnos L Tipi Cezaevi’nde kalan tutsaklar, 12 kişilik özel bir ekibin; cezaevi girişinde çıplak arama, darp ve işkence için görevlendirildiğini duyurdu. Tutsaklar can güvenlikleri için çağrıda bulundu.

Patnos L Tipi Cezaevi’nde kalan tutsaklar; maruz kaldıkları hak ihlalleri gönderdikleri mektupla paylaştı.

Tutsaklar, kendilerine saldırtmak için Patnos’ta özel bir ekibin görevlendirildiğini belirterek, şunları aktardı: “Babası özel harekatçı olan Ünal Gündoğdu isimli gardiyan; özellikle siyasi tutsakların bulunduğu bloklarda görevlendirilen gardiyan kapı mazgallarını açarak; siyasi kimliğimize, halkımızın değerlerine saldırıp tehdit, küfür ve hakaretlerde bulunarak provokasyon çıkarmanın peşindedir. Yine bunun gibi pratikleri sergileyen soy ismini öğrenemediğimiz Ercan isimli gardiyan da aynı amaçla provokasyon çıkarmanın peşindedir.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Yine bu iki provokatörün de içinde yer aldığı 12 kişilik bir ekip gerek aramalarda ve koridorlardaki provokatif tutumları gerekse de cezaevi girişinde çıplak arama, darp ve işkence için oluşturulan bir ekiptir. İçerisinde bu 2 kişinin de yer aldığı bu işkenceci ekibin duyurulmasını ve tutsakların can güvenliğinin bulunmadığını kamuoyuna duyurulmasını istiyoruz.”

KÖPKLERLE BASKIN YAPILDI

2 Ekim günü, akşam saatlerinde asker ve gardiyanların arama adı altında odalarına köpekleriyle baskın yaptığını belirten tutsaklar, “Köpekleri, odanın her yerinde ve yatakların üzerinde gezdirerek tüm eşyalarımızı dağıttılar. Yaptıkları gece baskınının nedenini sorduğumuzda, “genel talimattır” diyerek geçiştirdiler” dedi.